Bob Klaassen (l) werkt de bal weg
Bob Klaassen (l) werkt de bal weg Foto: Jos Pennings

Vierde overwinning op rij voor Sparta '25

Beek en Donk - Sparta '25 hield ook aan de derde thuiswedstrijd op rij drie belangrijke punten over. Het bezoekende Braakhuizen bood felle tegenstand maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de thuisploeg.

In heel veel voetbalwedstrijden lag in het afgelopen weekeinde de bal in de eerste minuut stil. Zo ook op sportpark 't Heereind. Daarmee werd voldaan aan de oproep om in het hele land een statement te maken tegen 'racisme'. Na die eerste minuut zette Braakhuizen de thuisploeg meteen onder druk. Het was direct 'alle hens aan dek' voor de Sparta-verdediging. Bryan Bussers had alle geluk van de wereld toen hij in de 5e minuut zijn kopbal op de paal van zijn eigen goal zag landen. In de 14e minuut waren de bezoekers opnieuw dicht bij een openingsdoelpunt. Mike de Meij kapte zich fraai vrij en zag zijn schot in de korte hoek gekeerd worden door Kamiel Pennings. Een minuut later mocht Sparta '25 een corner nemen. De kopbal van Ron Brouwers kon doelman Youri van Tilburg in eerste instantie pareren. Maar spits Daan van Heijnsbergen was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten, 1-0. Hierna nam de thuisploeg het heft meer en meer in handen. Er kwamen ook mogelijkheden voor een tweede treffer. Helaas leverden de kopballen van Daan van Heijnsbergen en Philippe Cleutjens geen doelpunt op. In de 32e minuut was dit tweetal opnieuw gevaarlijk. Daan van Heijnsbergen zag zijn schot stranden op het been van doelman Van Tilburg. Uit de daaropvolgende corner leek Philippe Cleutjens de 2-0 binnen te koppen. Maar één van de verdedigers van Braakhuizen bracht op de doellijn redding. In de slotfase van de eerste helft moest Kamiel Pennings nog een keer redding brengen op een afstandsschot van Myron Jourdain. Aan de andere kant van het veld kwam Philippe Cleutjens een teenlengte te kort om bij de tweede paal de 2-0 binnen te glijden.

Na rust drong Braakhuizen nog wel aan om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Maar erg lastig kreeg het de Sparta-verdediging niet meer. De thuisploeg speelde helaas te slordig om de voorsprong nog te kunnen vergroten. Zo bleef het tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Pelt 1-0.

Na afloop werd Bob Klaassen uitgeroepen tot 'man van de wedstrijd'. Komende zondag speelt Sparta '25 een uitwedstrijd in Valkenswaard tegen De Valk. Aanvang 14.30 uur.