Logo mooilaarbeek.nl
Ton van Berlo (l) en Ruud Verachtert (r) proosten op de overname   | Fotonummer: 346f49
Ton van Berlo (l) en Ruud Verachtert (r) proosten op de overname (Foto: Mark Barten)
Algemeen

Vertrouwd nieuw gezicht achter de bar bij Thuis

Beek en Donk - Café Thuis in Beek en Donk komt vanaf 1 januari in andere handen. De huidige eigenaar Ruud Verachtert zal achter de bar verdwijnen. De nieuwe eigenaar is er voor de meeste gasten eentje met een vertrouwd gezicht. Ton van Berlo is vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar de eigenaar van Thuis. Van Berlo werkt al tien jaar bij Thuis en kan niet wachten om aan de slag te gaan: "Het is spannend, maar ook een leuke stap. Ik kan niet snel genoeg beginnen", vertelt hij.

Voor Verachtert was het na zes jaar tijd om het stokje over te dragen. "Ik ben zes jaar geleden dit avontuur begonnen, toen had ik nog geen kinderen. Het was een hartstikke mooie tijd, maar inmiddels heb ik drie kinderen. Met mijn andere werk was het gewoon niet meer te combineren. Gaandeweg maak je dan de keuze om te stoppen."

Verachtert en Van Berlo zijn geen onbekenden voor elkaar. Dat Ruud in Ton de nieuwe eigenaar van het café zag, is dan ook een logische stap. "Ton werkt al jaren in het café, waarvan het laatste jaar als bedrijfsleider. Hij is klaar voor het café-leven. Dat wetende heb ik geprobeerd bij hem de interesse te wekken."

Ton: "De stap voor mij is nu minder groot, omdat je al veel ins en outs weet. Ik had altijd al de interesse om ooit het café over te nemen. Het ging nu iets sneller dan verwacht, maar dat is alleen maar positief." De intentie om veel te veranderen bij Thuis heeft Ton niet. "Er staat een leuke basis en die zal ik in grote lijnen in stand houden. Er zitten veel verenigingen en clubs en een groep vaste gasten. Daarnaast ga ik kijken of we er een schepje bovenop kunnen doen, dat ik iets extra's toe kan voegen."

Samen zijn Ruud en Ton van een ding zeker: "Het moet gewoon een natuurlijke overgang worden, waar de klanten zo min mogelijk van merken." Ruud: "Ik ben blij het stokje over te kunnen dragen aan iemand die er al zo lang werkt."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>