Mario van Dinther presenteert vanaf 2 december iedere werkdag het programma 'Kontakt Centraal' (archieffoto)
Mario van Dinther presenteert vanaf 2 december iedere werkdag het programma 'Kontakt Centraal' (archieffoto) Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

'Kontakt Centraal: de nieuwe start van de ochtend'

Algemeen

Beek en Donk - Een mooie samenwerking tussen de lokale omroepen van Laarbeek en Gemert-Bakel gaat vanaf maandag 2 december 2019 van start. Afgelopen dinsdag 26 november werd het samenwerkingscontract getekend door Erwin Ferket van Omroep Kontakt en Siel Peijs van Omroep Centraal.

Het nieuwe programma, 'Kontakt Centraal', zal elke werkdag live gepresenteerd worden door Mario van Dinther, radiopresentator en -verslaggever van Omroep Centraal. Het programma zal van 07.00 tot 09.00 uur te horen zijn op radiozenders Omroep Kontakt Laarbeek (106.8 fm) en Omroep Centraal Gemert-Bakel (91.1 fm). Beide omroepen zijn erg enthousiast over de samenwerking. 'Het is een goede eerste stap,' vertelt Erwin Ferket. "We denken ook dat Mario de juiste persoon is om het programma te presenteren, mede door zijn verleden bij Omroep Kontakt en zijn netwerk."

Samenwerking
Voor beide omroepen is het belangrijk om hun luisteraars zo goed mogelijk van nieuws te voorzien. De landelijke koepelorganisatie NLPO stimuleert samenwerkingen of fusies tussen omroepen, zodat dagelijks streeknieuws bij de luisteraars terecht komt. Een fusie was uitgesloten, aangezien beide omroepen hun eigen identiteit willen blijven behouden. Dus werd er gekozen voor een samenwerking. "Het fijne van een samenwerking tussen Omroep Kontakt en Omroep Centraal is dat we onze kennis en materiaal kunnen gaan delen", vertelt Siel Peijs. De teams van beide omroepen bestaan uit bijna alleen maar vrijwilligers die soms veel druk ervaren. Door de samenwerking kan die druk wat verlicht worden en gaan we elkaar sterker maken."

Kontakt Centraal
"We willen het nieuws van Laarbeek, Gemert-Bakel en omliggende dorpen samen brengen. Op een luchtige manier", vertelt Mario. "Kontakt Centraal gaat de ideale start van de dag worden met belangrijk nieuws uit de regio en goede muziek. Ideaal voor tijdens de autorit naar het werk of bij het ontbijt."