Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b6ba68
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
FOTO'S Gemeente

10 complimenten voor vrijwilligers uit Laarbeek

Laarbeek – In verband met de jaarlijkse internationale dag van de vrijwilliger zijn op woensdag 27 november voor de vijftiende keer de Laarbeekse Vrijwilligerscomplimenten uitgereikt in een mooi gevuld Buurthuis Mariahout. Zes individuen en 4 groepen vrijwilligers ontvingen een compliment voor hun vrijwillige inzet. De avond werd muzikaal omlijst door DJ Daniëlle Jespers en er waren tussendoor drie sport/dansdemonstraties door Nederlands kampioenen 2019 die wonen in de gemeente Laarbeek. De avond werd georganiseerd door ViERBINDEN en de gemeente Laarbeek.

Winnende groepen
De vier groepen die een compliment ontvingen zijn: (16-30 jr) Jeugdvrijwilligers van het Openlucht Theater Mariahout; (30+) Jan Coolen, Patrick van de Ven, Bart van de Kerkhof van Stichting Sinterklaas Aarle-Rixtel; (30+) DREAM-team fietsenmakers van Stichting Leergeld Beek en Donk; (30+) Dorpsondersteuningsteam (DOT) van Zorg om het dorp Mariahout. Zij ontvingen elk een cheque.

Winnende individuen
De zes individuele complimenten waren voor: (16-30  jr) Chiel de Jong, voor het al jarenlang wekelijks duwen van bedden met patiënten naar de kapel in het Elkerliek ziekenhuis; (16-30 jr) Erwin Peters, voor zijn jarenlange inzet voor judovereniging Avanti en de jaarlijkse kindervakantieweek; (30+) Wendy Aikema-Struik, voor haar grote en enthousiaste inzet voor De Boemerang, het tienerwerk in Beek en Donk; (30+) Frans Manders en (30+) Mari Berkvens, voor hun jarenlange inzet voor het Sint Servatius Gilde Lieshout; (30+) echtpaar Piet en Tinie van Doren-van Ansem, voor hun gezamenlijke brede inzet voor Aarle-Rixtel. Zij ontvingen een oorkonde en attentie.

Nomineren
Inwoners van Laarbeek konden individuen en verenigingen nomineren voor een compliment via een speciale pagina van de website van de gemeente Laarbeek. Ook werden alle verenigingen aangeschreven met de vraag om personen of groepen te nomineren. Dit jaar zijn er 62 nominaties ontvangen voor 40 personen en groepen. Voor het eerst was er dit jaar een speciale categorie 16-30 om hiermee alle jongere vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De jury die de winnaars uit de lijst van genomineerden kozen, bestond dit jaar uit Gerda Jansen, Jelle de Jongh, Ton Schepers, Jan Corsten, Bas van Sinten en de leden van de Jongerenadviesraad Laarbeek. Burgemeester Frank van der Meijden trad op als voorzitter van de jury.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>