Vlnr: Dylan van Berkum, Jochem Wiering en Martijn Peters

Laarbeekse kampioenen boogschieten 2019

Laarbeek - De jaarlijkse strijd om het Handboogkampioenschap van Laarbeek vond zaterdag 30 november plaats. Dit jaar op de banen van Strijd in Vrede in Beek en Donk. Met bijna 40 schutters waren alle banen goed bezet en na een warming-up met soep en brood kon de wedstrijd beginnen.

Na 25 tellende pijlen gingen 8 recurvers en 8 compounders door naar de finale-rondes waarbij nummer 1 uit de voorronde schiet tegen nummer 8 en nummer 2 tegen nummer 7 en zo verder. Eerste uit de voorronde wil nog niet zeggen dat de strijd gestreden is want in de finales staat de teller voor elke schutter weer op 0.

Bij de compounders zou het gaan tussen Jochem Wiering 242, Theo de Jong 229, Peter Dekkers 227, Louis van de Zanden 225, Wim van de Kerkhof 222, Björn Weijenberg 219, Paul Linders 210 en Arthur Verschuren 191.

Jochem bleef ijzersterk schieten en won in de kwartfinale van Arthur Verschuren, vervolgens met 1 puntje van Wim van de Kerkhof om in de finale uit te komen tegen Peter Dekkers die Björn Weijenberg versloeg in de kwartfinale en in de halve finale Theo de Jong met 1 puntje. In de finale was Jochem te sterk voor Peter en werd Jochem Wiering Laarbeeks Kampioen compound.

Bij de recurvers ging het tussen Jürgen Faes 233, Bas van den Berg 230, Martijn Peters 227, Maud Custers 222, Arjan van den Heuvel 219, Martijn van de Heijden 216, Tom van Lieshout 212 en Pieter van Cleef 210.

Maud Custers had het geel gevonden en won in de kwartfinale van Arjan van de Heuvel en in de halve finale was ze met 1 puntje te sterk voor de sterk schietende Jürgen Faes. In de finale trof ze Martijn Peters die Martijn van de Heijden had verslagen en in de halve finale Tom van Lieshout. In de finale bleven Martijn en Maud vlot de pijlen in het geel schieten maar uiteindelijk won Martijn Peters en daarmee de titel Laarbeeks Kampioen recurve 2019.

Bij de nieuwelingen won Anita van de Heuvel met 128 punten en in de klasse longbow was er prijs voor Monique Barten met 63 punten.

De Jeugd schoot zijn wedstrijd over een afstand van 18 meter en Dylan van Berkum won met 221 punten voor Roel Nouwens 207, Ardan Vergouwen 200, Björn Dekkers 200, Mart van Bommel 112 en Milan van de Heuvel 54 punten.

Een gezellige sportieve avond werd afgesloten met het uitreiken van de prijzen en het huldigen van de kampioenen.