Logo mooilaarbeek.nl
Helmonds Slavisch Koor   | Fotonummer: bd583e
Helmonds Slavisch Koor (Foto: Jan van Bommel)
Muziek

Helmonds Slavisch Koor in de Michaëlkerk

Beek en Donk - Nadat Helmonds Slavisch Koor begin dit jaar een muzikale bijdrage heeft verzorgd tijdens eucharistievieringen in de Michaëlkerk in Beek en Donk , vindt dit jaar, 22 december 16.00 uur, een kerstconcert plaats in deze kerk. Het Slavisch Koor heeft voor deze uitvoering een gevarieerd programma samengesteld, aansluitend bij de sfeer van het naderende kerstfeest.

Passend in dat feest zingt het koor vijf liederen waarin de geboorte van Christus en de betekenis daarvan voor het geloof worden gevierd en waarin een feestelijk alleluja doorklinkt. De liederen zijn gebaseerd op de Russisch Orthodoxe liturgie. Na deze opening zingen vier solisten van het koor liederen, passend in deze tijd. Hierbij worden ze begeleid op het orgel door de dirigent van het koor Antoine van Wanrooij. Als afsluiting van dit concert zingt het koor een tiental Slavische kerstliederen waarin het feest van kerstmis voelbaar is. De meeste liederen zijn traditionals in de Slavische landen; van sommige liederen is de componist onbekend. Het koor bezingt tijdens het concert het grote nieuws van de komst van de verlosser, van de Heilige Maria en de ster die aan de hemel staat. De engelenzang klinkt feestelijk in deze gezangen die afkomstig zijn uit de Slavische landen : de Oekraïne , Bulgarije en Rusland. De traditionele en anonieme koorwerken zijn door de dirigent bewerkt voor Slavisch Koor Helmond. Het concert is ongetwijfeld een mooi moment dat de sfeer van kerstmis bij de aanwezige luisteraars dichtbij brengt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>