Logo mooilaarbeek.nl
Kouwenbergs kerkje   | Fotonummer: ab3a61
Kouwenbergs kerkje (Foto: Wim van den Broek)

Write for Rights in Kouwenbergs kerkje

Aarle-Rixtel - Ieder jaar schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens) naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan.

Zo is er geschreven voor Imelda Cortez uit El Salvador. Deze 20-jarige vrouw, die een lichte verstandelijke handicap heeft, werd vanaf haar 12de misbruikt door haar stiefvader. Ze beviel onverwachts in een openbaar toilet. Daarna viel ze flauw. Omdat ze niet in een ziekenhuis bevallen was, werd ze beschuldigd van poging tot moord. In El Salvador staat op abortus een hoge gevangenisstraf. Na een voorarrest van een jaar, is ze vrijgesproken. Dit mede door de vele brieven die voor haar geschreven zijn vanuit het buitenland. Imelda's dochtertje woont nu bij haar moeder.

Al in een paar minuten tijd kan ook jij het verschil maken. Amnestygroep Laarbeek houdt daarvoor op 8 december een schrijfbijeenkomst Daar kun je een brief (over) schrijven of een kaart sturen. Dit jaar vragen ze extra aandacht voor tien jongeren en kinderen.

Je kunt binnen lopen op zondag 8 december tussen 11.00 en 16.00 uur in het Kouwenbergs Kerkje, Kouwenberg 29 in Aarle-Rixtel. Koffie en thee staan voor u klaar. Voor meer informatie kunt u bellen met 0499-421606 of 06-12548096.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>