Logo mooilaarbeek.nl

Donateursactie Blauwe Schut in december

Aarle-Rixtel - December is van oudsher de maand waarin de gildebroeders van de Blauwe Schut langs de Aarlese deuren gaan voor een financiële bijdrage. Hiervan worden de uniformen en de materialen bekostigd en onderhouden. Uiteraard dragen de gildebroeders zelf het meeste bij maar uw bijdrage wordt ten zeerste op prijs gesteld.

Het rondgaan voor 'schutsgeld' is een traditie die stamt uit de tijd van de heroprichting van de Blauwe Schut en is onontbeerlijk bij het in stand houden van deze eeuwenoude vorm van cultuur. Op 9 juni 2024 viert het gilde het 700-jarig bestaan met een groots opgezet gildefeest dat wordt opgeluisterd door veel Brabantse gildebroeders. Dit gildefeest wordt dan georganiseerd voor en met de Aarlese gemeenschap. Ook hiervoor moeten ze grote kosten maken. De gilden zijn ook niet weg te denken in de Brabantse samenleving. Niet voor niets hebben de gilden enige jaren terug de erkenning 'Immaterieel Erfgoed' gekregen. Voor de overheden betekent dit dan ook dat zij mede de verplichting hebben om te ijveren voor de instandhouding van het gildewezen. De maand december staat geheel in het teken van het 'Schutsgeld'. De gildebroeders trotseren weer en wind in deze periode om bij u aan te kloppen.

Bij voorbaat dank voor uw bijdrage. Kijk voor meer informatie op www.olvgilde.net, mail naar secretariaat@olvgilde.net of tel. 0492-382288 / 06-52462803.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>