Logo mooilaarbeek.nl

Open Coffee Gemert-Bakel/Laarbeek: 'klimaatvriendelijk ondernemen'

Aarle-Rixtel - De Open Coffee Gemert-Bakel/Laarbeek besteedt dinsdag 10 december aandacht aan mogelijkheden om klimaatvriendelijk te ondernemen. Onderneemster Krista Werker brengt dat met haar Tiny Restaurant voor bijna 100% in praktijk. Sterker nog: met haar Tiny Restaurant wijst Krista ook andere ondernemers de weg. En samen met een aantal van hen richt ze zich op het onderwijs.

Tiny Restaurant is de verbinder
tussen boeren en andere ondernemers die oog hebben voor de toekomst. Daartoe is een samenwerkingsnetwerk opgezet tussen boeren, scholen, horeca en het overige bedrijfsleven. Speerpunten: gezonde voeding, duurzaamheid en innovatie.

Mobiel netwerkrestaurant
Voor het uitdragen van deze doelstellingen wordt gebruik gemaakt van een verplaatsbaar restaurant van 10 x 2,5 m, waarin gekookt, gegeten en genoten kan worden. Zo is het Tiny Restaurant een optimale netwerklocatie. Geschikt voor o.a. productpromoties, presentaties, team meetings, klantenbinding en –werving, enz. Wàt u maar wilt. Zelfs een kookstudio behoort tot de mogelijkheden.

Voedingseducatie voor scholen is een belangrijke missie van het Tiny Restaurant. In klassen kan worden stilgestaan bij de klimaatrelevante aspecten van onze voeding. Hoe ons eten wordt geproduceerd en hoe de beste keuzes kunnen worden gemaakt. Zowel op land en in kas, alsook bij het winnen en benutten van energie.
Zo vullen verantwoord energiegebruik en de winstdoelstellingen van voedselproducenten elkaar aan.

Op 16 december krijgen leerlingen van het Beek en Donkse Kindcentrum De Raagten hierover een gastles. Het Tiny Restaurant blijft daar 's avonds op de parkeerplaats. Ondernemers kunnen er een kijkje nemen tussen 19.00 en 21.00 uur.

Goed voorbeeld
Door gebruik te maken van een Sedum-dak, Rainblock watertanks, zonne-energie en een zoutvloer is het Tiny Restaurant duurzaam en innovatief. Ontwikkelingen op dit gebied worden nauwlettend gevolgd. En zodra mogelijk ook toegepast.

Kom netwerken in de Brabantse Kluis op dinsdag 10 december van 9.00 tot 11.00 uur. Krista toont dan in woord en beeld aan hoe het systeem werkt. En hoe bereikbaar klimaatneutrale voorzieningen zijn. Na haar verhaal is er alle tijd om te netwerken. Open Coffee bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Van lidmaatschap of andere verplichtingen is geen sprake. Aanmelden is niet verplicht maar wel prettig i.v.m. de zaalruimte. Zie www.opencoffeegbl.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>