Ongekende afstraffing voor vv Mariahout

Mariahout – vv Mariahout nam het zondag op tegen Stiphout Vooruit. Vorig seizoen was dit affiche de laatste wedstrijd van het seizoen. Waar Mariahout eind vorig seizoen nipt verloor, werd het deze keer een enorm debacle; een complete off-day van vv Mariahout, dat met 1-10 verloor.

De ploeg liet elkaar volledig in de steek en werd gekleineerd door een frivool spelend Stiphout Vooruit. De eerste kans was voor Mariahout. Tim Barten draaide weg van zijn directe tegenstander en schoot buiten bereik van de doelman van op de kruising. De rebound werd goed ingeschoten door Danny van de Laar, maar de doelman van Stiphout-Vooruit, Jordy van Rijt, redde bekwaam. Een goede aanval over de zwakke linkerkant van Mariahout betekende de 0-1 door Jorn Dekkers. Na een kwartier werd het 0-2 door een voortreffelijk afstandsschot van Milan van Maaswaal in de kruising. Mariahout leek iets terug te doen door Dennis Veldpaus na een mooie pass van Tim Barten. Zijn doelpunt werd echter geannuleerd wegens buitenspel. Hierna scoorde Max Tersteeg de 0-3. Hij omspeelde heel eenvoudig libero Van de Bogaard en scoorde beheerst. Mariahout kwam steeds te laat en de mannen uit Stiphout denderden door. Een goede aanval over de linkerkant van Marahout betekende de 0-4. Jorn Dekkers scoorde op aangeven Max Tersteeg met het hoofd. Diezelfde Dekkers tekende ook voor de 0-5 ruststand.

In de tweede helft twee nieuwe krachten voor Mariahout maar ook zij konden het tij niet keren. In de 55e minuut scoorde Milan van Maaswaal uit een vrije trap: 0-6. Mariahout kon iets terugdoen, maar doelman Van Rijt redde keerde de inzet van Tim Barten na goed voorbereidend werk van invaller Stan Brugmans. De andere invaller, David van Rossum, kopte voorlangs na een voorzet van Tim Barten. Aanvoerder Kyle Koenraadt kon de 0-7 binnenschieten na zwak uitverdedigen. Danny van de Laar scoorde in de 67e minuut de 1-7 na een mooie voorzet van Tim Barten. Hierna liet Mariahout het helemaal lopen en zorgden Teun Welten ( 2 keer) en Milan van Maaswaal voor een 1-10 score op het scorebord.

Mariahout moet zich diep schamen na zo'n wedstrijd. Met een 1-10 nederlaag in competitieverband schrijft deze ploeg historie en dat zal en moet de komende twee weken anders. De ploeg en trainers hebben een weekje de tijd om hier overheen te komen zodat er zondag een team staat wat koste wat kost wil winnen. Iets waar het de laatste weken aan ontbreekt.

Komende zondag speelt Mariahout om 14.00 uur in Nuenen tegen directe concurrent EMK.

Opstelling Mariahout: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars ( 46e minuut David van Rossum), Tom vd Bogaard, Huib van Zutphen, Rob Wagemans. Jens Leenders ( 46e minuut Stan Brugmans), Sander Scheepers, Stijn Vd Bogaard. Tim Barten, Danny vd Laar en Dennis Veldpaus.