Logo mooilaarbeek.nl
Donny van den Wildenberg   | Fotonummer: 4047a9
Donny van den Wildenberg (Foto: Mark Barten)
Gemeente

Donny van den Wildenberg nieuwe buurtsportcoach

Beek en Donk - Na het vertrek van Ilse van Ham, volgt Donny van den Wildenberg haar nu op als buurtsportcoach bij de afdeling Beleid en Projecten van Gemeente Laarbeek. Twee weken geleden is Donny van start gegaan met zijn nieuwe functie voor 26 uur per week.

Buurtsportcoach
Een buurtsportcoach realiseert sport en bewegingsaanbod door een combinatie te maken tussen sport- en beweegaanbieders én een andere sector zoals onderwijs, cultuur, welzijn, gezondheid en bso/kinderopvang. Het is een soort brugfunctie tussen de sectoren en zorgt voor een meer en passend aanbod van sport en beweging in onze gemeente. Zo ook bijvoorbeeld het Sportakkoord. Donny zal, samen met alle andere partners, het Lokaal Sportakkoord vorm gaan geven om zo sport voor iedere bewoner toegankelijk te maken. "Sport is voor iedereen, maakt niet uit welke afkomst, leeftijd, beperking of bereikbaarheid", vertelt Donny. Het Nationaal Sportakkoord werd vorig jaar door Bruno Bruins (Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), de gemeenten (Vereniging Sport en Gemeenten) en de sportbonden (NOC*NSF) bedacht. Daarvoor werden de handen ineen geslagen met de provincies, tal van maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dit onder de noemer 'Sport verenigt Nederland'.

Wie is Donny?
Hij was jarenlang beroepsmilitair. "Sporten en fitheid zijn daar natuurlijk heel belangrijk." Ook geeft hij Zumba les aan volwassenen en senioren bij het Lifestyle center Laarbeek in Beek en Donk. Daardoor leek de overstap naar buurtsportcoach geen vreemde zet. Maar zijn ervaringen in verschillende sectoren, zorgt voor een brede basis. "Zo heb ik gewerkt binnen de psychiatrische jeugdzorg. En sta ik op dit moment als gastdocent Kunst voor een VMBO klas in Nijmegen." Maar verzorgt hij bijvoorbeeld ook (kinder) workshops in de regio. "Kinderen hebben een ongeremdheid in creativiteit waar wij als volwassenen nog iets van kunnen leren."

"Hobby's? Nou eigenlijk is mijn werk mijn hobby. Het schilderen, zumba, werken met kinderen en jongeren." Zo is hij zo'n zes jaar geleden gestart bij Mad Science Nederland. "Mad Science is wetenschap en techniek voor kinderen. Zij zijn een theatershow gestart. Dit jaar zijn er 25 shows waar ik de helft van speel."

Maar naast al deze hobby's, heeft Donny nog een grote passie namelijk hardlopen. Zo loopt hij 's avonds en op evenementen. Daarnaast rent hij nog als buddy mee met de organisatie Running Blind. Deze organisatie is voor hardlopers die doof, blind of slecht horend/ziend zijn. "Je loopt dan via een life line, een rood lint, verbonden met elkaar. Je communiceert dan op een manier die voor jouw buddy werkt. Signalen, gebaren, vastpakken. Ik ken nog geen gebarentaal, maar ben wel met de cursus begonnen." Een mooie herinnering is de marathon van Disney. Hij liep deze met een dame die doof en blind is geworden. "Je wilt haar ook het gevoel geven dat ze op een speciale plaats is. Ik pakte dan haar handen en maakte gebaren als kasteel en mickey mouse. Zo werd de belevenis voor haar veel specialer, we zijn tenslotte in Disney. Ze werd ook nog eerste binnen haar discipline."

Het enthousiasme spat er vanaf bij Donny. Hij lijkt dan ook geknipt voor de functie van Buurtsportcoach. DeMooiLaarbeekKrant wenst Donny heel veel succes!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>