Sparta '25 sticht gevaar voor het doel van De Valk
Sparta '25 sticht gevaar voor het doel van De Valk Foto: Jos Pennings

Sparta '25 verslaat De Valk met 2-4

Beek en Donk - Op het ijskoude sportpark Het Valkennest speelde Sparta '25 afgelopen zondag tegen De Valk. De geel-zwarte gastheren degradeerden het afgelopen seizoen uit de eerste klasse.

In de beginfase gebeurde er niet veel. Pas na 20 minuten was de eerste kans voor De Valk. Niet veel later kreeg Jeremy Raaijmakers een goede mogelijkheid maar de keeper van De Valk tikte de bal fraai uit de kruising. Hierna drong De Valk aan en kreeg het een aantal goede kansen. Net voor rust viel het eerste doelpunt voor Sparta '25. Uit een hoekschop kon de vrijstaande Ron Brouwers eenvoudig de 0-1 ruststand noteren.

De Valk begon fel aan de tweede helft om de achterstand weg te werken. Maar het bleef bij een schot op de paal. Het was Sparta '25 dat in de tweede helft als eerste scoorde. Philippe Cleutjens kon uit een hoekschop vrij inkoppen, 0-2. De geel-zwarten zetten hierna extra stevig aan en 5 minuten later was het 1-2. Luuk Broers rondde voor De Valk keurig af. De gastheren drongen Sparta '25 nog verder terug. Kamiel Pennings hield zijn ploeg lang op voorsprong maar 10 minuten voor tijd moest Sparta '25 toch buigen. Een afgemeten voorzet werd door Joost Thomassen keurig binnen gekopt 2-2. Voor De Valk was dit het signaal om volle bak te gaan en alles op de aanval te zetten. Juist dan heeft Sparta '25, zoals trainer Patrick Methorst het zo mooi verwoordt, zijn 'sluipmoordenaars'. Bij een door De Valk weggewerkte hoekschop viel de bal voor de voeten van Jeremy Raaijmakers. Hij schoot de bal onberispelijk in de kruising en zette Sparta '25 op een 2-3 voorsprong. Hierna ging De Valk alles of niets spelen. In blessuretijd was het opnieuw Jeremy Raaijmakers, die De Valk figuurlijk 'de nek omdraaide'. Zijn schot vanaf eigen helft verdween over de keeper van De Valk over de doellijn waardoor de eindstand 2-4 werd. Ondanks een lastige wedstrijd gingen de punten toch mee naar Beek en Donk.

Zondag 8 december speelt Sparta '25 uit tegen Mierlo-Hout. De gastheren hebben slechts 2 verliespunten meer dan Sparta '25 en zullen het gat van 5 punten graag willen verkleinen. Sparta '25 wil natuurlijk graag de koppositie vasthouden. Deze topper in de tweede klasse F begint om 14.00 uur op Sportpark De Beemd in Mierlo-Hout.