Logo mooilaarbeek.nl
Sfeerbeeld van de High Tea in de kelder   | Fotonummer: 3e11b3
Sfeerbeeld van de High Tea in de kelder (Foto: )

High Tea voor goede doel daverend succes

Aarle-Rixtel - Kasteel Croy opende zondag 8 december haar deuren voor Stichting Britt Helpt. Ruim 100 mensen hadden zich aangemeld voor de high tea die daar georganiseerd werd. Dat dit een daverend succes was, bleek uit de vele warme reacties. Ook de quotes in het gastenboek liegen er niet om: 'Het was echt geweldig, we hebben ZO genoten', schreef een van de deelnemers.

Aan deze dag was een maandenlange voorbereiding vooraf gegaan. Alle gasten kregen een ronde hartige en een ronde zoete hapjes voorgeschoteld. Deze waren allemaal gesponsord door lokale restaurants in de omgeving en deels gemaakt door leerlingen van het Knippenbergcollege in Helmond die daar een speciale les aan besteed hadden. Het kasteel was door een team vrijwilligers van kasteel Croy zelf omgetoverd in een sprookjesachtige kerstsfeer. Er was een prachtige prijzentafel beschikbaar gesteld door vele ondernemers in de omgeving. En door Jordie van Berkel (huidige 'kasteelbewoner' en eveneens voorzitter van Stichting Britt Helpt) werden rondleidingen verzorgt. Hiermee ging een van de grootste wensen van een direct omwonende van het kasteel in vervulling. Na 34 jaar op nog geen 400 meter van het kasteel gewoond te hebben, was dit de eerste keer dat hij het kasteel aan de binnenzijde heeft mogen bekijken en daar was hij zeer verguld mee. Bovendien was er een fantastisch team van vijftien vrijwilligers van Stichting Britt Helpt wat vanaf acht tot acht ijverig in de weer is geweest om het iedereen naar de zin te maken.

In totaal is een bedrag opgehaald van maar liefst € 3.672,70 voor Stichting Britt Helpt. De high tea was georganiseerd ter ere van het vijf jarig bestaan van de Stichting die zich met tomeloze energie en enthousiasme inzet om het onderwijs in een van de armste gebieden van Zuid-Afrika te verbeteren. Er worden op dit moment vier projecten gesteund en er liggen verschillende aanvragen voor nieuwe projecten. Van 30 december tot en met 14 januari zullen Britt en Jordie de projecten weer gaan bezoeken en zal iedere euro omgezet worden in concrete, kleinschalige en persoonlijke hulp. Dat iedere euro goed terecht komt blijkt ook uit de anbi-status van de stichting en het CBF-keurmerk. Dat is een keurmerk voor verantwoorde en transparante goede doelen, wat maar 600 stichtingen in Nederland hebben. Wilt u eenmalig of structureel doneren aan deze stichting, dan is dat zeer zeer welkom op rekeningnummer NL.42.TRIO.0379.7099.53 ten name van Stichting Britt Helpt. Meer informatie? Zie www.britthelpt.com of stel je vraag via info@britthelpt.com.

Met nogmaals veel dank aan alle vrijwilligers, hoofdsponsor F-Fort, het Knippenbergcollege, restaurant De Wilg, theetuin De Wilde Framboos, Dientje, Keurslager Janssen, Puuur in Gemert, Puur uit Beek en Donk, Stout, Cakelly, AH Gemert, World of Straps / Dana, Jumbo Laarbeek, Voips, Denkkamer, Mastermate Gemert, VDL Siergrind, Vliex4U, Aerde schoonheidsinstituut, Tr&ds, Koffie & Anders, Cigo, boetiek Monique, 't Winkeltje, Brabant Match, Eye-on en Stichting Exploitatie Beheer Croy.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>