Aaron Hurkx scoort de 2-0 uit een vrije trap

ELI boekt belangrijke overwinning tegen RKGSV

Lieshout - In de laatste thuiswedstrijd van dit jaar heeft hekkensluiter ELI drie heel belangrijke punten behaald. In een heel spannend duel werd RKGSV met 2-1 verslagen.

De opening was heel enerverend. Al na 30 seconden had Hendrikx namens de buren uit Gerwen de openingstreffer moeten maken, maar hij schoot over. Onmiddellijk hierna kwamen de blauwwitten op 1-0. Niels den Bol schoof de bal uit een afgemeten voorzet van Joris van Ganzewinkel tegen het doelnet. Even later miste Willem Slegers een opgelegde kans na een sterke rush van Bart Verkuijlen. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en wisten ook enkele keren gevaarlijk te worden. Zo miste Hendrikx na een kwartier in een doelrijke situatie door de bal nog over het doel van Beau Bastiaans te schieten. Na een half uur kwam de thuisclub voor het eerst in deze competitie op een voorsprong van 2 doelpunten. Niels den Bol werd op 20 meter voor het doel van de bezoekers en val gebracht. Het was Aaron Hurkx, die deze vrije trap benutte, 2-0. RKGSV was niet aangeslagen door deze treffer en probeerde de aansluitende goal te maken. Hendrikx was hier in de 35e minuut dichtbij, maar Bas Hollanders kon zijn inzet nog juist voor de doellijn onschadelijk maken. Toch lukte het ELI niet om voor rust de 2-0 voorsprong vast te houden. Het was Kreemers, die in de 43e minuut wat gelukkig de bal in het 16-metergebied in bezit kreeg en de 2-1 kon laten aantekenen.

Na de theepauze ging RKGSV op zoek naar de gelijkmaker, maar de ELI-defensie gaf weinig kansen weg. De bezoekers werden wel steeds sterker en kregen het middenveld in handen. Veel uitgespeelde kansen wisten de bezoekers echter niet te creëren, enerzijds door het goede ingrijpen van de ELI-defensie en anderzijds door een onnauwkeurige laatste bal. In de slotfase was het voor de thuisclub zaak om de voorsprong vast te houden en niet zoals tegen koploper HVV Helmond nog een schlemielige tegentreffer te incasseren. Toch werd het ver in blessuretijd nog bijna 2-2 toen een als voorzet bedoelde bal van De Loo nog juist door doelman Beau Bastiaans nog over de lat getikt kon worden.

Ondanks deze op karakter behaalde overwinning blijft ELI hekkensluiter door de winstpartijen van de directe concurrenten. Zondag staat voor ELI opnieuw een belangrijk duel op het programma. In de laatste wedstrijd voor de winterstop probeert ELI in en tegen Mariahout de aansluiting met de directe concurrenten te bereiken.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Mart Bekkers, Bas Hollanders, Lex Hollanders , Bart Verkuijlen, Aaron Hurkx, Joris Ganzewinkel (Erik Swinkels), Willem Slegers (Robert Neilen), Ruben van Hoof (Bob Egelmeers), Niels den Bol en Roel Donkers.