Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 5b347a
Foto:
Senioren

Beek en Donkse senioren bezoeken Kunstmuseum Den Haag

Beek en Donk – 45 Senioren van Beek en Donk zijn op 6 december, een druilerige vrijdag, rond de klok van 9.00 uur naar Den Haag vertrokken om het Kunstmuseum te bezoeken. Deze busreis is mogelijk gemaakt dankzij de Bankgiroloterij, die hiervoor een bijdrage geeft. Door inschrijving en daarna loting konden zij deze busreis maken.

De bus werd bestuurd door Jorine die tevens hun reisleidster was, wat haar erg goed af ging. Onderweg werden de senioren door Francien en Marion van een drankje en een lekkere koek voorzien. Na een voorspoedige reis arriveerden het gezelschap ruim op tijd in Den Haag waar ze werden ontvangen met koffie en een lunch.

Hierna werden ze door Francien opgedeeld in 3 kleurgroepen, goed herkenbaar voor de gidsen. Iedereen kreeg een zender met koptelefoon zodat de gids goed gehoord werd en de uitleg voor iedereen goed verstaanbaar was. De rondleiding werd gedaan langs werken van voornamelijk Monet. Ook andere vormen van kunst kwamen voorbij, zoals kleding en sculpturen. Op eigen gelegenheid konden zij daarna nog de rest bekijken, dit was indrukwekkend. Bijvoorbeeld werk van Piet Mondriaan en Rietveld. Er waren ook exposities van o.a. aardewerk, porselein en glaswerk: iedereen keek zijn ogen uit.

Rond de klok van drieën was het tijd om te vertrekken. Onderweg werden zij weer voorzien van een drankje en wat lekkers. Na een lange terugreis in verband met weer en files, kwamen het gezelschap rond de klok van zessen weer thuis. Het was een geslaagde dag.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>