Logo mooilaarbeek.nl
Beek en Donks Gemengd Koor   | Fotonummer: a13995
Beek en Donks Gemengd Koor
Muziek

Kerstconcert Korale en het Beek en Donks Gemengd Koor

Aarle-Rixtel/Beek en Donk - Korale, Ensemble voor Vocale Muziek uit Aarle Rixtel en het Beek en Donks Gemengd Koor geven op zondag 22 december een kerstconcert in het kerkje van Boerdonk, de H. Servatiuskerk, Pastoor van Schijndelstraat 35 in Boerdonk (gemeente Erp). Aanvang van het concert is 19.30 uur, de toegang is gratis en na afloop wordt koffie en thee geschonken.

Tijdens het concert worden door beide koren uiteenlopende kerstliederen uit diverse perioden ten gehore gebracht, in het Nederlands, Duits, Engels, Russisch en Spaans. Ook worden er enkele Latijnse nummers gezongen, waaronder het machtige O Magnum Mysterium van Tomás Luis de Victoria. Met de prachtige akoestiek van het Boerdonks kerkje belooft het een mooie en sfeervolle avond te worden voor zangers en publiek.

Beide koren zijn afkomstig uit de gemeente Laarbeek en kennen zowel leden uit Laarbeek als de omliggende gemeenten. Ook zingen beiden divers repertoire in verschillende talen. Niet zo'n vreemde gedachte dus om samen muzikaal invulling te geven aan deze laatste zondagavond voor de kerst. Korale zingt onder leiding van dhr. Hans van Zeeland. Het Beek en Donks Gemengd Koor staat onder leiding van dhr. Arie Ketelaars en wordt op de piano begeleid door Jolanda Verhagen. Daarbij is het Beek en Donks Koor een 'maatje' ouder. Zij bestaan sinds 1950. Korale vierde in 2018 haar 25-jarig bestaan. Beide koren zingen afwisselend een half uur en zingen ook een gezamenlijk lied. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en samen na te praten.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>