Verdiende overwinning Mariahout bij EMK

Mariahout - De grote vraag afgelopen zondag was natuurlijk hoe Mariahout de ongelofelijke pak slag van afgelopen week had verwerkt. Gelukkig voor alle Marianen stond er een heel ander elftal. Niet qua namen maar wel qua inzet, veldbezetting en motivatie.

Mariahout liet meteen zien dat het voor maar één doel was afgereisd naar Nuenen en dat was drie punten meenemen. In de 10e minuut legde Tim Barten een vrije trap op het hoofd van Danny van de Laar maar de keeper redde bekwaam. Stan Brugmans bediende met een mooie pass linksbuiten Dennis Veldpaus maar zijn schot ging voorlangs. In de 20e minuut kreeg wederom Veldpaus een goede kans maar hij schoot ietwat gehaast te slap in. Spits Danny van de Laar kreeg twee mogelijkheden om Mariahout op voorsprong te zetten. De eerste mogelijkheid werd aangeboden door Dennis Veldpaus maar hij timede, mede vanwege de harde wind, niet goed op een voorzet van Veldpaus. Ook kreeg Danny vanaf 18 meter een mogelijkheid om aan te leggen maar zijn schot ging naast. Het spelbeeld van de eerste helft was behoorlijk eenzijdig. Mariahout had balbezit en creëerde veel mogelijkheden om op voorsprong te komen maar was te slordig en vaak ook te gehaast in de afwerking.

Meteen na rust een hele mooie aanval van Mariahout. Tim Barten had een voorzet, over de grond, op maat voor Dennis Veldpaus. Dennis schoot een meter van de goal hard tegen de lat. Dennis, en met Dennis heel het elftal, liet de moed niet zakken en ze werden in de 51e minuut dan toch beloond. Een goede actie van Dennis Veldpaus die z'n directe tegenstander uitkapte en met een droge knal Mariahout op voorsprong schoot: 0-1. Libero Sander Scheepers moest met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door David van Rossum die dat zeer verdienstelijk deed. Na een uur spelen was er een diepe bal die tussen de verdediging en de keeper van EMK inviel. De keeper miste de bal waarna Dennis Veldpaus' schot werd gekeerd op de doellijn door EMK. EMK bracht Rick van de Bogaard in het elftal en probeerde wat te forceren. De Mariahout-defensie onder leiding van de sterk spelende aanvoerder Huib van Zutphen gaf geen krimp. Met een schot vanaf 16 meter schoot Jens Leenders Mariahout op een 0-2 voorsprong. Hierna werd het spel grimmiger. Na een overtreding op linksback Stan Brugmans kon Stan niet meer verder en hij werd vervangen door Tim Aarts. Mariahout kreeg enkele mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar werd verrast door een mooi afstandsschot van Van de Bogaard: 1-2 met nog 5 minuten te spelen. Diep in blessuretijd kreeg eerst een speler van EMK nog rood vanwege natrappen op Tim Aarts. In de daaropvolgende aanval werd Tim Barten neergehaald in de 16 meter: Penalty. Tim Barten legde zelf aan, maar zijn penalty werd gestopt. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en waren de drie punten definitief en dik verdiend voor Mariahout.

Volgende week speelt Mariahout de derby tegen Eli. Op sportpark de Heibunders start de wedstrijd om 14.00 uur.

Opstelling: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars. Sander Scheepers (55e minuut David van Rossum), Huib van Zutphen en Stan Brugmans (81e minuut Tim Aarts). Jens Leenders, Rob Wagemans en Stijn vd Bogaard. Tim Barten, Danny van de Laar en Dennis Veldpaus.