Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f094d0
Foto:
Muziek

Slagwerkgroep O&U pakt Eerste Prijs!

Etten-Leur/Beek en Donk – Slagwerkgroep O&U uit Beek en Donk ging voor het eerst in 15 jaar weer op concours. Op 7 december 2019 voerden zij in Etten-Leur drie stukken op die door de jury werden beoordeeld met maar liefst 91,33 punten! De 1ste prijs mét onderscheiding!

Na anderhalf jaar intensief repeteren en verschillende try-out concerten te hebben gegeven, ging de Slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning (O&U) afgelopen zaterdag in Etten-Leur goed voorbereid op concours. Zij kwamen uit in de 3e divisie maar speelden ook een stuk dat al 2e divisie waardig is. De jury was ondersteboven van de uitvoering. Het juryrapport prijst de muzikaliteit, balans en perfecte afstemming van alle partijen. Het geheel klonk als een prachtig veld van ritmes en klanken. Sommige mensen in het publiek werden zelfs tot tranen toe geroerd.

Tijdens de bekendmaking van de punten ging er een golf van waardering door de zaal. Luid gejuich en een warm applaus volgden. De promotie naar de 2e divisie is dan ook geheel terecht.

Een commissaris van de Muziekvereniging Oefening en Uitspanning sprak tijdens de huldiging in Het Anker grote waardering uit voor deze prestatie. Dirigent Rob van Doore is een blakend voorbeeld voor de opleiding van nieuwe slagwerkers. Ook is hij een inspirerende collega voor zijn medemuzikanten. De manier waarop hij de Slagwerkgroep O&U voor het concours heeft voorbereid wordt door alle leden met grote waardering gehonoreerd.

Tijdens het nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning op 1 januari in Muziekcentrum Het Anker zal de Slagwerkgroep twee van de drie op het concours gespeelde stukken voor u uitvoeren. Kom dus zeker het nieuwe jaar muzikaal mee inleiden! Aanvang: 13.30 uur, entree: gratis.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>