Mierlo-Hout - Sparta '25: topper zonder doelpunten

Beek en Donk - 'Blauw-wit' en 'groen-wit' stonden zondag 8 december tegenover elkaar op sportcomplex 'De Beemd' in Mierlo-Hout. Een topper waarvan liefhebbers van doelpunten op voorhand al smulden. Mierlo-hout heeft immers een gemiddelde van 3,8 doelpunten per wedstrijd en voor Sparta '25 is dat 2,7.

Helaas konden de spelers op het veld die verwachtingen niet waarmaken. Het spel ging in het eerste kwartier redelijk gelijk op maar daarna ging het initiatief naar de thuisclub. "Sparta '25 kon de bal niet meer vasthouden en had erg veel moeite met de hoge ballen", wist trainer Patrick Methorst achteraf te vertellen. Tot doelpunten leidde dat initiatief echter niet, al was Thom Meeuwsen tot 2x toe erg dichtbij. In de 30e minuut kreeg Thom Meeuwsen een goede kopkans waarbij het thuispubliek al opveerde om het doelpunt te vieren. Maar een uitstekende Kamiel Pennings voorkwam op katachtige wijze een doelpunt.

Na de rust bracht Sparta '25 met René Brouwers wat meer ervaring in de ploeg. De Beek en Donkenaren gingen iets beter combineren en er kwamen enkele kansen. Uit een vrije trap leek Jeremy Raaijmakers te scoren, maar de bal belandde helaas voor Sparta '25 op de doelpaal. Het vervolg van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Beide ploegen vochten voor elke bal waarbij Mierlo-Hout het betere van het spel liet zien. In de 82e minuut kreeg opnieuw Thom Meeuwsen een uitgesproken mogelijkheid, maar zijn vizier stond helaas voor Mierlo-Hout niet op scherp. Na 90 minuten was de stand dan ook zoals die aan het begin was, 0-0.

Zondag 15 december staat, in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, opnieuw een topper op het programma. Koploper Sparta '25 treedt dan om 14.00 uur thuis aan tegen RKVVO uit Veldhoven, dat op een derde plaats staat. Hopelijk weet Sparta '25 deze belangrijke thuiswedstrijd in winst om te zetten.