Logo mooilaarbeek.nl
De Zeskamp in Aarle-Rixtel wordt groter en krijgt meer spektakel   | Fotonummer: 17f644
De Zeskamp in Aarle-Rixtel wordt groter en krijgt meer spektakel (Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R))
Evenementen

Dorpsfeesten Aarle-Rixtel: Terug de tent in en veel grotere zeskamp

Aarle-Rixtel - Dorpsfeesten 2.0 in Aarle-Rixtel, met de terugkeer van de tent en een veel groter opgezette zeskamp, ook voor de Laarbeekse basisschoolkinderen. Zo moet vanaf komend jaar De Dorpsfeesten eruit gaan zien.

De Dorpsfeesten in Aarle-Rixtel zijn niet meer weg te denken. Al jaren wordt er in het weekend na Hemelvaart (met de befaamde jaarmarkt op Hemelvaartsdag zelf) door groepen gestreden om de hoogste Aarlese eer. Maar om het fenomeen Dorpsfeesten toekomstbestendig te houden, moest er wat gebeuren, vonden organisatie en deelnemers. "Het viel iedereen op dat het de laatste jaren minder druk is, er komt minder publiek", vertelt Jorg Krijnen van de organisatie. "Daarop hebben we een brainstormavond gehouden om het er met elkaar over te hebben wat anders en beter zou kunnen. Ook om de drempel te verlagen voor groepen om deel te nemen aan de Dorpsfeesten zelf."

De ideeën die werden opgehaald tijdens die avond werden door de organisatie verder uitgewerkt en vormgegeven. Grootste verandering is wellicht de locatie. De laatste drie jaar was de sporthal van De Dreef het middelpunt. Vanaf komend jaar keert de tent weer terug. "Mensen in Aarle-Rixtel misten de tent. De Dreef nodigde ook niet echt uit om zo maar even binnen te lopen. De tent heeft die uitstraling wel en de entree is gewoon gratis."

Wie aan De Dorpsfeesten meedeed wist dat je op zaterdagavond een optreden moest verzorgen met je groep. Complete decors werden gebouwd, liedjes ingestudeerd en de lat kwam steeds hoger te liggen. "Vooral voor kleine groepen die twijfelen om mee te doen willen we die drempel van de zaterdagavond weghalen. Elke groep moet nog steeds een optreden verzorgen, maar dan meer een soort van 'Ales got Talent'. Je mag gewoon hetzelfde doen als anders, Maar als je in de groep iemand hebt die bijvoorbeeld vijf minuten kan moppen tappen, goochelen of wat dan ook, dan kan dat ook." En waar normaal gesproken de avond werd afgesloten met een dj, wil de organisatie ook hier uitpakken. "Op de zaterdag en de zondag willen we een grote publiekstrekker halen."

En dan is er nog de zeskamp, op zaterdag voor de jeugd en op zondag voor de senioren. Jorg: "De Zeskamp voor de jeugd is in Beek en Donk gestopt, die was altijd heel erg leuk. Wij willen die van ons groter gaan maken en gaan ook alle Laarbeekse basisscholen aanschrijven om mee te doen. En voor de senioren op zondag wordt de zeskamp groter en spectaculairder. Dit om ook meer publiek te trekken. Als mensen horen dat er echt wat gaat gebeuren, hopen we dat die mensen ook komen kijken."

Ideeën volop, nu de uitwerking nog. Jorg heeft daar het volste vertrouwen in. "We zijn al volop in voorbereiding en pakken het echt serieus aan. We hebben een budget opgesteld. Dit gaat het kosten. Het gat wat er is, hebben we bijna dicht."

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>