Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: ac6504
Foto: Nick Leenders
FOTO'S + VIDEO Natuur

1000 Bollen geplant bij het Klavier in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel – In het Klavier in Aarle-Rixtel zijn woensdagmiddag 11 december zo'n 1000 bollen geplant. IVN Laarbeek zorgde voor de materialen, in samenwerking met de gemeente Laarbeek. Bewoners uit het Klavier waren uitgenodigd om met kinderen de bollen te komen planten bij een oude beukenhaag. De haag staat zelfs al op kaarten van 150 jaar geleden.

Van deze beukenhaag staat nog maar een klein stukje, omdat er door de jaren heen steeds meer verdween. Op de plaats waar vroeger een weiland lag, is nu een compleet nieuwe wijk verrezen. IVN had met de projectleider en gemeente afgesproken dat dit stukje beukenhaag mocht blijven staan. De kinderen in deze wijk mochten helpen met planten. Zo plantten ze bosanemonen, boshyacinten, lelietje-der-dalen, vogelmelk, boerenkrokussen en daslook. 

De 21 aanwezige kinderen werden bijgestaan door volwassenen. De bosanemoon moet bijvoorbeeld op 5cm diep worden geplant en de rest op ongeveer 10cm diep. Om te weten waar geplant was, staken ze stokjes in de grond. Voor Joost, wiens ouders in de tuinbouw werkzaam zijn, was het een speciale dag. Of zoals hij zelf zei: "Dit is de beste dag van mijn leven, want ik vind planten planten leuk."

Bert Lemmens (IVN Laarbeek) vertelt: "Het plan werd bedacht door IVN en ondersteund door gemeente. De beplanting is o.a. goed voor de bijen. Ze kunnen hier dan nectar komen halen, daar voeden zij zichzelf natuurlijk mee". Een van de aanwezige bewoners is blij met de beplanting. "Het maakt de omgeving ook mooier. Het is niet alleen goed voor de beestjes, maar ook voor de mens."

Voor al het harde werk werden de kinderen beloond met een snoepzak.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>