Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 7ee606
Foto:
Evenementen

Midwinterfeest met een Levende Kerststal

Aarle-Rixtel - De poorten van boerderij 'D'n Himmel' gaan zondag 22 december open aan de Lieshoutseweg in Aarle-Rixtel. Op deze dag organiseert Community Farm, aan het einde van de langste nacht van dit jaar, een vrolijk Midwinterfeest met als thema: 'Licht'.

Lichtjesroute naar de Levende Kerststal
Van 16.00 tot 20.00 uur is de boerderij vrij toegankelijk voor ieder die het gezellig vindt om van de wintersfeer te komen proeven. Bij de spreekwoordelijke poort aan de Lieshoutseweg begint bij 'het gele bordje met de geit' een lichtjesroute richting de Levende Kerststal. Er zijn gezellige activiteiten te beleven in en rondom de kerststal. Net voor de schemer valt, om 16.00 uur wordt de officiële opening ingeluid door de midwinterhoorns van Dikke Mik. Voor alle bezoekers is er gratis warme thee en glühwein. Ook kan men tegen een kleine vergoeding genieten van een versgemaakte soep door de Antoniushoeve of een warme chocomel van echte buffelmelk van De Stoerderij. Andere belevenissen worden verzorgd door Dol op Kadoos en Zelfrealisatie.net. Het geheel wordt opgeluisterd door muziek van DJ Lyse.

Winterzonnewende
In de vroege ochtend van 22 december staat de winterzonnewende te gebeuren. Op dit moment bereikt de zon zijn meest noordelijke verschijning in onze atmosfeer om dan zuidelijker te keren: het is de langste nacht van het jaar. Een viering van de winterzonnewende kan ons helpen om een diepere connectie te creëren met de natuur, met de mensen om ons heen en met onszelf. Met dat in het hart organiseert Community Farm haar Midwinterfeest op 22 december.

Community Farm
Sinds mei 2019 is Geiten- en schapenboerderij Aarle-Rixtel voortgezet als Community Farm. Community Farm is naast een biologische kaasboerderij een platform dat in ontwikkeling is in samenwerking met zorgaanbieders en ervaringsdeskundigen. Een plek waar een veilige basis gecreëerd is om te 'ont-moeten', te verbinden en te ontwikkelen voor iedereen.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>