Afbeelding

ZOD-Mariahout sluit druk 2019 af

Algemeen

Mariahout - Het jaar 2019 is door de 'alleengaande/alleenstaande leden' van vereniging Zorg om het Dorp (ZOD) afgesloten met een kerstbrunch. Een gezellige bijeenkomst op de stille zondag in december. De middag werd druk bezocht; de ZOD-werkgroep Alleengaanden voldoet nadrukkelijk in de behoefte van dorpsgenoten. Hartelijk dank daarom voor ieders inzet. Nieuwe alleengaanden uit Mariahout en omgeving kunnen zich aanmelden via secretariaat@zorgomhetdorp.nl .

Jaarevaluaties Zorg om het Dorp
Bij vereniging ZOD, en tevens Dorpsraad Mariahout, vonden aan het einde van het jaar de nodige evaluaties plaats. Er werd gesproken over wat goed verlopen is en wat beter kan, het maken van plannen voor 2020 en het toetsen van het vrijwilligersbestand voor de toekomst. Continuïteit binnen het vrijwilligerswerk staat bij ZOD hoog in het vaandel. Alle vrijwilligers worden uitgenodigd om het drukke jaar 2019 tijdens de vrijwilligersavond op 28 januari af te komen sluiten.

Eindevaluatie werkgroep centrum i.o.
De leden van deze werkgroep hebben garant gestaan voor een spetterende opening van het Oranjeplein op 8 september. Ze zijn geassisteerd door de ZOD-werkgroepen Bevrijding, Etalagetentoonstelling en Foto-archiefgroep Mariahout. Ook is er hulp uit het hele dorp gekomen; vele verenigingen hebben bijgedragen aan het open podium en de jeugdspelen.

Voor de toekomst gaat de werkgroep verder als definitieve ZOD-werkgroep Centrum met een afvaardiging vanuit ondernemers/ZLTO , Oranjebuurt en tevens ZOD-vrijwilligers. Een eerste aanzet zal worden gegeven door, samen met de ZOD-werkgroepen Oranjecomité en Koningsdag-jeugd, met Koningsdag een festijn op het Oranjeplein te organiseren. Zorg om het Dorp wenst allen veel succes toe en hoopt dat dit initiatief een kans van slagen heeft.

Eindevaluatie Natuur en Recreatie
Ook dit jaar zijn de wandelpaden goed onderhouden door de werkgroepleden 'Onderhoud'. Deze maakten dat het gras, langs de lopen en door de weilanden, op tijd gemaaid werd zodat er comfortabel door de natuur gewandeld kon worden. Ook is er intensief overleg met de gemeente geweest om de 'Toegankelijke Vennenroute', zoals deze was aangevraagd in 2017, te kunnen realiseren. Het wandelpad in de nabijheid van de vennen is beter begaanbaar gemaakt voor (groot)ouders met kinderwagens en voor minder mobiele mensen. Om het pad goed begaanbaar te houden roept deze werkgroep op om de paden veelvuldig te belopen zodat de ondergrond stevig wordt en niet overgroeid raakt door beplanting. In 2020 zal de Vennenroute met paaltjes en richtingbordjes uitgezet worden en in het totale wandelplan van ZOD worden opgenomen.

Feestelijke decembermaand
Tot slot wil ZOD het Sinterklaascomité hartelijk bedanken voor haar inzet rondom de Sinterklaas-activiteiten. Een mooie traditie die ze graag met deze werkgroep in ere willen houden. Het bestuur van ZOD wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en wenst iedereen prettige feestdagen en alle goeds voor 2020 toe.