Kerstmis met het Seniorenorkest

Algemeen Muziek

Lieshout - Het Seniorenorkest, onderdeel van Harmonie St Caecilia, luistert op tweede kerstdag de plechtige Eucharistieviering muzikaal op in de Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk in Mariahout. De viering begint om 10.00 uur.

In het afgelopen jaar heeft het Seniorenorkest weer in een aantal verzorgings- en verpleeghuizen de bewoners een gezellige middag bezorgd met een breed repertoire aan diverse genres muziek. De bewoners van de huizen beleefden er zichtbaar veel plezier aan. Maar het is niet alleen leuk voor het publiek, ook de muzikanten vinden het zelf nog heel erg leuk. Het is ook de doelstelling van de vereniging, om op hogere leeftijd nog zo goed mogelijk samen met plezier muziek te maken.

Behalve die gevarieerde muziek heeft het Seniorenorkest, dat sinds 2011 onder leiding staat van Piet van Neerven uit Beek en Donk, ook mooie gedragen muziek in haar repertoire. Daarmee is zij in staat om ook optredens te verzorgen van andere aard, waaronder kerkdiensten.

Na een onderbreking vorig jaar wordt een traditie hervat en luistert het Seniorenorkest op tweede kerstdag de eucharistieviering in de Mariahoutse Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk van de parochie van de Zalige pater Eustachius muzikaal op. Het orkest is al enkele weken bezig om de muziek daarvoor in te studeren. Behalve veel kerstmuziek worden ook een aantal mooie gedragen muziekstukken gespeeld, zoals Romance van Ludwig van Beethoven, Pantomime uit Zemire et Azor en Mood Romantic van Johan Nijs.

De dienst, die wordt voorgegaan door kapelaan de Jong, is dus op tweede kerstdag, donderdag 26 december in de kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in Mariahout en begint om 10:00 uur. Maar ook vooraf zal het orkest iedereen met Engelse Christmas Carols verwelkomen.