Logo mooilaarbeek.nl
Wedstrijdmoment uit de gemengd-dubbelpartij die Ilse Dekkers en Sem van den Baar speelden   | Fotonummer: ffbaff
Wedstrijdmoment uit de gemengd-dubbelpartij die Ilse Dekkers en Sem van den Baar speelden
Sport

Nieuwjaar bij Badminton Club Lieshout

Lieshout - Enkele jeugdleden van Badminton Club Lieshout hebben de kerstvakantie aangegrepen om deel te nemen aan het gezellige Oliebollentoernooi van HBC Phoenix.

De eerstvolgende speelavond van de Lieshoutse vereniging is op 8 januari. Dan houden de badmintonners om 20.00 uur een Nieuwjaarsborrel, voorafgaand aan de speelavond van de senioren. De jeugd is het jaar dan al gestart met een filmavond. Tijdens deze borrel wordt de 'Vrijwilliger van het Jaar' bekend gemaakt.

Oliebollentoernooi
De jeugdleden van Badminton Club Lieshout beginnen al behoorlijk te integreren bij de Helmondse Badminton Bond (HBB). De Lieshoutse sportvereniging heeft dit seizoen immers de jeugd voor het eerst bij deze bond ondergebracht. In het verleden was de jeugd aangesloten bij Badminton Nederland, maar daar hadden de jeugdleden geen goed passende competitie. Naast competitie organiseren de verenigingen die aangesloten zijn bij de HBB ook toernooien, waar de Lieshoutse jeugd nu ook aan deel kan nemen. HBC Phoenix organiseert zo al vele jaren het succesvolle "Oliebollentoenooi" in de Kerstvakantie. Namens Badminton Club Lieshout hebben Ilse Dekkers en Sem van den Baar deze keer aan dit gezellige toernooi deelgenomen. Zij hebben gespeeld in de gemengd-dubbel, B-klasse en Sem heeft ook gespeeld in de heren-dubbel, C-klasse. Uiteindelijk heeft de jeugd geen prijzen kunnen winnen, maar wél genoten van de gezellige dag, die tussen het badmintonnen afgewisseld werd door het kaarten-in-de-kantine en uiteraard, oliebollen. De jeugd had, net als de altijd klaarstaande begeleiders Ainara Vandegard en Tim van Bommel, een leuke dag gehad in de verouderde, maar wel gezellige, VEKA sporthal..

Nieuwjaarsborrel
Ook dit jaar trappen de Lieshoutse badmintonners het nieuwe jaar weer af met een Nieuwjaarsborrel. Tijdens deze borrel kunnen de sporters elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar overbrengen. Zoals ieder jaar wordt deze borrel gehouden voorafgaand (voor de senioren) en na afloop (voor de jeugd) van de eerste speelavond van het nieuwe jaar: op woensdag 8 januari 2019 om klokslag 20.00 uur dus. Uiteraard wordt de borrel gehouden in het thuishonk van Badminton Club Lieshout: de kantine van sporthal de Klumper.

Vrijwilliger van het Jaar
Belangrijk onderdeel van de Nieuwjaarsborrel is de bekendmaking van de 'Vrijwilliger van het Jaar'. Vrijwilligers zijn immers de drijvende krachten van een vereniging: zo ook van Badminton Club Lieshout. Het bestuur vindt het uiterst belangrijk om de vrijwilligers te koesteren en daar waar mogelijk ook in het zonnetje te zetten. Eén vrijwilliger wordt jaarlijks nog eens éxtra in het zonnetje gezet: hij of zij wordt dan benoemd tot 'Vrijwilliger van het Jaar'. De bekendmaking zal omstreeks 20.15 uur plaatsvinden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>