Sparta'25 ongelukkig tegen Deurne

Beek en Donk - Tweedeklasser Sparta '25 verloor ongelukkig van een matig spelende eerste klasser Deurne. Het 0-1 verlies was onnodig en onterecht maar je moet zelf wel scoren om te winnen.

Met vier jeugdige invallers liet trainer Patrick Methorst zien dat er niets mis is met de breedte van de selectie bij de Spartanen. Vanaf de eerste minuut op donderdagavond 19 december waren de Spartanen de ploeg die het spel dicteerde. Bij balverlies werd direct druk gezet op tegenstander Deurne en de blauwwitten wisten in de eerste helft niet hoe hier mee om te gaan. Elke tweede bal was voor Sparta '25 en de spelers van Deurne reageerde hun matige start veelvuldig af op scheidsrechter Bosch. Na vele waarschuwingen kreeg pas vlak voor rust de eerste Deurne speler hiervoor een gele kaart. Het bracht de jonge Beek en Donkse ploeg niet uit evenwicht. In de 14e minuut was een prima actie van Denzel Hajema aanleiding voor de eerste kans. Het schot van Daan van Heijnsbergen werd echter tijdig gekraakt. Twee minuten later werd Jeremy Raaijmakers op de linkerkant gelanceerd. Zijn inzet kon door ternauwernood onder de lat worden weggetikt. In de 24e minuut was het wederom Daan van Heijnsbergen die gevaarlijk kon worden. Hij mistte de voorzet van Denzel Hajema op een haar na. Na een half uur verscheen Deurne de eerste keer voor het doel van doelman Dominique Leenders. Uit de corner kopte een Deurne-aanvaller echter ruim naast het Spartaanse doel. De grootste kans voor de groenwitten was in de 33e minuut van de wedstrijd. Een uitstekende steekbal gaf Daan van Heijnsbergen de gelegenheid om alleen op de Deurne-doelman af te gaan. Doordat hij de bal te ver voor zich uitspeelde kon de doelman een eerste redding verrichten en ook in tweede instantie werd de inzet van Daan geblokt wat resulteerde in een corner. Enkele minuten voor rust ging Ron Brouwers wederom diep. Zijn voorzet werd door Daan van Heijnbergen echter over het doel geschoten. De rust ging in met 0-0 een daar mocht Deurne zeker niet over klagen.

In de tweede helft was het spelbeeld meer gelijkwaardig. Deurne verscheen meer op de helft van Sparta '25 en steeds vaker was ook de tweede bal niet meer voor de groenwitten. In de 48e minuut braken de blauwwitten gevaarlijk uit over rechts waarbij de voorzet voorlangs werd gekopt. Maar ook Sparta kreeg zijn kansen al waren die sporadischer als in de eerste helft. In de 53e minuut ontstond uit een vrije trap van René Brouwers een scrimmage voor het doel waarbij de bal het doel in leek te gaan maar het was het zijnet wat bolde. Drie minuten later brak René Brouwers door over rechts. Zijn lage harde voorzet werd echter door iedereen gemist. In de 66e minuut ontstond de grootste kans voor Sparta '25 in de tweede helft. Terwijl Deurne iets meer naar voren speelde kon Denzel Hajema ontsnappen aan de Deurnese verdediging. Ook hij kon alleen op de doelman af en ook bij speelde de bal te ver voor zich uit. Wederom kon de goede doelman van Deurne tijdig ingrijpen. Als men dan zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. In de 68e minuut werd uit een scrimmage voor het doel de bal richting doel getrapt en van richting veranderd. Een mislukte uiterste poging van Joost Ankersmit om de bal van de doellijn te halen zorgde voor de 0-1 voorsprong van Deurne. In het laatste kwartier probeerden de groenwitten nog wel aan te zetten maar het ontbrak daarbij aan kracht. Een 0-1 nederlaag was ongelukkig en onnodig maar het geeft vertrouwen voor de toekomst.