Met KBO Lieshout naar de Passiespelen in Tegelen

Algemeen Senioren

Lieshout - 'Hem achterna' is de titel van het Passiespel, dat in 2020 van 10 mei tot en met 13 september in Tegelen wordt opgevoerd. Eens in de vijf jaar vindt dit spektakel plaats in Openluchttheater de Doolhof. Meer dan 400 vrijwilligers verlenen hun medewerking aan het aloude verhaal over het lijden en de dood van Jezus van Nazareth.

Door tekstschrijvers Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege wordt deze editie opnieuw verteld, met hedendaagse accenten. Met Jezus meer als rebel dan als heiland, heftige kritiek op de terdoodveroordeling door Jozef van Arimathea, de rol van Judas vanuit een ander perspectief, hangjongeren die worstelen met het geloof en een krachtige rol voor de vrouwen rond Jezus. Bekende en nieuwe verhalen smelten in 'Hem achterna' samen in een groots spektakelstuk over strijd, onderdrukking en verdriet, maar vooral ook over liefde en vriendschap, vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.

Met KBO Lieshout kunt u op zondagmiddag 7 juni de voorstelling bezoeken. In verband met de feestdagen is de inschrijving met twee weken verlengd. Tot en met 14 januari kunt u zich nog aanmelden, er zijn nog een aantal plaatsen vrij. De prijs voor deze middag bedraagt 50 euro. Dat is inclusief de bus, een toegangskaartje eerste rang, koffie of thee bij binnenkomst en een consumptie in de pauze. Deelname is voor iedereen, lid of geen lid. Maar er geldt: vol is vol. Opgeven kan via kbolieshout@gmail.com, of tijdens de Inloop op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis.

Reis mee en geniet van een groots en indrukwekkend spektakel.