Afbeelding

KBO Lieshout vol activiteiten 2020 in!

Algemeen Senioren

Lieshout - Het glas heffen en elkaar het beste toewensen, dat kan op de Nieuwjaarsinloop op dinsdagmorgen 7 januari. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst voor alle leden wordt ook de vrijwilliger van het jaar 2019 bekend gemaakt. Locatie Dorpshuis, van 10.00 tot 12.00 uur.

Kunstgeschiedenis
Maandag 6 januari zet KBO Lieshout de activiteiten van 2020 in met de derde lezing kunstgeschiedenis van dit seizoen. Die avond is William Turner (1775-1851) aan de beurt. Met zijn felle kleuren was hij een van de meest geliefde kunstenaars van romantische landschappen. Kunsthistorica Ine Pels vertelt over deze bijzondere Engelse kunstenaar. Locatie Dorpshuis, aanvang 20.00 uur.

Leesgroep
De eerstvolgende bijeenkomst van de leesgroep is op dinsdag 14 januari. Ze bespreken dan 'De Wintertuin' van Jan Konst. Dit boek geeft een beeld van het leven van een Duitse familie in de vorige eeuw. Wilt u eens komen luisteren en meepraten? U bent van harte welkom. De bijeenkomsten worden gehouden in de Hofkamer van Franciscushof en beginnen om 20.00 uur.

Kienavonden
Op vrijdag 10 januari is de eerste KBO Lieshout kienavond van 2020. Er wordt gekiend om goed gevulde levensmiddelentassen, koffiepakketten, enveloppen met geld en u maakt ook een kans om de jackpot te winnen. Locatie Dorpshuis. Het kienen begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.00 uur. De opbrengst is voor de activiteiten van KBO Lieshout. Iedereen is welkom.

Bang voor vallen? Begin met tafeltennis
Als je ouder wordt gaan je bewegingen wat strammer worden, het risico op vallen wordt groter. En vallen is niet wat je wilt. Advies: ga tafeltennissen. Tafeltennissen is goed voor de oog-handcoördinatie én u traint uw evenwichtsorgaan door constant uw hoofd naar links en rechts te bewegen. Tafeltennisvereniging ATTC'77 in Aarle-Rixtel weet dat al lang en heeft een grote groep spelende vijftigplussers. Wist u nog niet dat u mee kan doen? Kom dan naar de workshop van ATTC'77 die in samenwerking met seniorenvereniging KBO Lieshout wordt georganiseerd op dinsdagavond 14 januari 2020. De avond begint om 19.00 uur. Er wordt een lezing gehouden over valpreventie én u kunt daarna een balletje slaan. Batjes en balletjes zijn bij de club aan de Jan van Rixtelstraat 30 in AarleRixtel gratis te leen. Het wordt op prijs gesteld dat u gymschoenen met schone zolen gebruikt in de tafeltenniszaal. Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar: attc77@chello.nl. Kijk voor meer info op www.attc77.nl of bel naar 06-51524540.