Alzheimercafé Gemert/Bakel en Laarbeek

Algemeen

Gemert-Bakel/Laarbeek - In december hadden ze een feestelijke editie van het Alzheimercafé. Verhalenverteller Frans van der Pas zorgde er met humor en muziek voor dat gasten genoten van een ontspannen avondje uit. Op dinsdag 14 januari is het thema: Zorgen om de zorg, wie betaald wat?

Voor wie te maken krijgt met dementie, is het vinden van de juiste hulp vaak lastig. Vanwege alle verschillende zorgaanbieders en veranderende regels is vaak door de bomen het bos niet meer te zien. Hoe zit het met al die afkortingen zoals WMO, WLZ, PGB, CIZ en ZZP? Wie kan de weg wijzen wanneer ze zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, bijvoorbeeld met aanpassingen in huis en dagbesteding? Of wanneer ze juist langdurige of intensievere zorg nodig hebben? En hoeveel gaat dat dan allemaal kosten? Casemanager Dré de Kort, werkzaam bij Savant, zal een aantal veel voorkomende situaties bespreken.

Het Alzheimercafé, ook dit jaar elke tweede dinsdag van de maand in Cultuurhuis De Eendracht aan de St. Annastraat in Gemert. De salon is vanaf 19.00 uur open en om 19.30 uur start het programma.