Afbeelding

Kinderen de Heindert zamelen geld in voor schoolgenootje Isa

Algemeen Jongeren Onderwijs

Aarle-Rixtel - Op basisschool De Heindert in Aarle-Rixtel werd woensdag 19 december flink geknutseld. Maar deze keer waren het geen kerstklokjes, kerstballen of rendieren zoals in deze tijd van het jaar verwacht mag worden. Op deze dag maakten alle leerlingen van De Heindert een schitterende spaarpot voor een mooi doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting voor Sara en dan in het bijzonder voor schoolgenootje Isa van Deursen.

Isa lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte MDC1A, ze mist een eiwit-gen in haar spieren waardoor ze niet kan lopen en zelfs een onschuldig griepje levensgevaarlijk kan zijn. Onderzoek kan verschil maken, maar dat onderzoek kost veel geld. Dat geld gaan de leerlingen van De Heindert inzamelen in hun zelf geknutselde spaarpotten.

Isa gaf het startsein voor de actie door samen met haar moeder Nicole, in alle klassen te vertellen over haar ongeneeslijke spierziekte MDC1A en de 'Stichting voor Sara' Deze stichting werd opgericht in 2016 met als doel bekendheid te geven aan deze spierziekte en geld in te zamelen om de behandeling van patiëntjes met MDC1A én andere zeldzame spierziekten mogelijk te maken.

Waar de kinderen in de bovenbouw onder de indruk waren van Isa's verhaal en van het feit dat Rico Verhoeven zich als ambassadeur inzet voor de Stichting voor Sara, bedachten de leerlingen van groep 5/6 hardop karweitjes die ze wilden gaan doen om de spaarpotten flink te vullen. In Isa's eigen klas, groep 3/4, werden al afspraakjes gemaakt om diezelfde middag samen door het dorp te lopen en de inwoners van Aarle-Rixtel te vragen om een donatie. De kleuters van groep 1/2 waren vooral heel benieuwd hoe de centjes in hun mooie spaarpotten kwamen en hoe ze er vervolgens ook weer uit gehaald moesten worden.

Heeft u de spaarpotten nog niet voorbij zien komen en wilt u de leerlingen van De Heindert en daarmee de Stichting voor Sara een warm hart toedragen? Doe dan een donatie op rekeningnummer NL56 RABO 0315790792 onder vermelding van 'Isa en haar lotgenoten'. Op de website www.stichtingvoorsara.nl vindt u meer informatie over de stichting en haar activiteiten.

In de eerste week na de vakantie worden de spaarpotten geopend en zal bekend worden wat alle kinderen samen hebben gespaard voor hun schoolgenootje Isa en haar lotgenoten! U doet toch ook mee?

Afbeelding