Afbeelding

Wim Smits neemt afscheid van het kerkkoor in Asten

Algemeen

Beek en Donk/Asten - In Asten werd zondag 29 december in een feestelijke viering in de kerk in Asten afscheid genomen van Wim Smits uit Beek en Donk. Wim was 14 jaar lang de dirigent van het Sint Josef dames kerkkoor.

Om de andere week werd de dienst in Asten met hun gezang opgeluisterd en natuurlijk ook in aparte diensten daarbuiten. In Asten worden twee koren, het Sint Josef koor en het Maria koor samengevoegd. Dit was voor Wim een goede aanleiding het dirigeerstokje over te dragen, meerdere keren per maand de reis naar Asten maken met het optreden daar of het leiden van de repetitie werd geleidelijk aan een grote belasting. Wim kon op veel waardering rekenen en kreeg bij zijn afscheid naast veel lovende woorden ook de zilveren speld van de Parochie en bloemen uitgereikt door pastor Pieter Schepers. Het was een mooie dienst waardoor het koor prachtig werd gezongen. Als slot werd door het koor onder leiding van de dirigent van het Maria koor een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt afscheidslied voor Wim gezongen.

Tijdens de dienst was een afvaardiging van het seniorenkoor Sint Joachim uit Beek en Donk aanwezig. Wim is daar ook al jaren aan verbonden als dirigent.