Logo mooilaarbeek.nl

Repair Café Laarbeek: repareren en ontmoeten

Lieshout - De Dorpsraad van Lieshout houdt op woensdag 15 januari het maandelijkse Repair Café. In het Dorpshuis aan de Grotenhof 2 te Lieshout, draait het dan allemaal om repareren en ontmoeten. Tussen 13.30 en 16.00 uur staan diverse vaklieden voor u klaar.

Kleding, kleine houten meubelstukken, fietsen en klein huishoudelijk elektrische apparatuur kunnen daar allemaal een tweede kans krijgen. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… Alles wat niet meer werkt is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten wil de Dorpsraad van Lieshout bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooit men ontzettend veel weg. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café wil de Dorpsraad daar verandering in brengen.

Het Repair Café is voor alle inwoners van Laarbeek en omgeving. Het dient ook om bewoners op een andere manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot hele leuke contacten in de buurt. Maar bovenal wil de Dorpsraad met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>