Logo mooilaarbeek.nl

Doppen inzamelen voor het goede doel

Thea en Wim van de Kolk  | Fotonummer: c51acc
Thea en Wim van de Kolk (Foto: Marcel vd Kerkhof BD)

Beek en Donk – Spaart u al doppen van frisdrank, bierflesjes of yoghurtpakken? Of andere dopjes? In heel de maand januari staat er een inzamelbus bij GoedeMorgen Media, waarin de doppen verzameld worden voor het goede doel: Stichting 'Bultersmekke Assistancedogs'. Zij leiden honden op voor volwassenen en kinderen met fysieke beperkingen, autisme, Post Traumatische Stress Stoornis enzovoort.

Thea en Wim van de Kolk zijn de initiators achter het inzamelen van de doppen in Laarbeek. Zij hebben ervoor gezorgd dat er in elke kern een inzamelpunt is. De doppen worden gerecycled. Het geld dat ermee opgehaald wordt komt ten goede aan de stichting Bultersmekke Assistancedogs.

Er kunnen heel veel soort doppen ingeleverd worden: Denk aan plastic/kunststof doppen van melk- en vlapakken, deksels van Griekse en Turkse yoghurt, doppen van frisdrankverpakkingen, deksels van pindakaaspotten, jampotten, oploskoffie. Maar ook metalen doppen van bierflesjes, koffiemelkflesjes. Al die doppen brengen Wim en Thea maandelijks naar het verzamelpunt in Wijchen. Met veel moeite kunnen zij twintig zakken kwijt in de auto. Het is volgens hen fijn dat de metalen en plastic doppen apart verpakt ingeleverd worden. Dat scheelt veel werk voor de vrijwilligers.

Helpt u ook mee?
In januari kunt u voor het inzamelen ook terecht bij GoedeMorgen Media, Heuvelplein 3 in Beek en Donk. Daarnaast zijn er de volgende verzamelpunten: In Aarle-Rixtel: Lieshoutseweg 2, in Beek en Donk: de Wieken 44 en Koppelstraat 77, in Lieshout: Prinsenhof 13 en in Mariahout: Tuindersweg 43. Zie ook: www.bultersmekke.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>