Toneelvereniging 'De Vriendenkring' is blij met de erfenis

Algemeen

Lieshout - Je hoort het wel vaker dat iemand een flinke erfenis krijgt, maar een toneelvereniging is toch maar hoogst zelden. Maar de Vriendenkring zou de Vriendenkring niet zijn als ze daar geen gebruik van zouden maken.

Na het succes van vorig jaar waar de zaal 9 keer vol zat met de klucht 'Prinselijke problemen', waar bij de Heer Olivier Dikkenberg, als manager van het hotel het zwaar te verduren had. Veel gasten met veel nood op hun zang en weinig personeel om het allemaal goed te laten verlopen. Toen er ook nog eens een heuse prins op bezoek kwam waren de rapen helemaal gaar. Met veel leuke reacties van het publiek, die een leuke avond hadden, kijken ze terug op een mooi toneeljaar. Een jaar dat onder de regie van Gerrit van Kaathoven en Toos Daniels stond.

Ook dit jaar komt 'De Vriendenkring' weer met een vette klucht op de planken. Met een nieuw thema en weer een nieuwe regisseur. Dit om maar steeds verfrissend en vernieuwende stukken op de planken te zetten. De regie is dit jaar in handen van Loes Gruyters.

Dit jaar speelt de klucht zich af in de beauty salon van tante Bella. Maar als tante plots komt te overlijden denken de gebroeders Duursma dat zij de salon van tante zullen gaan erven. Berend is schilder en Albert bouwvakker, zij denken de salon snel op te knappen en dan in de verkoop te zetten, om er een leuk centje uit te slaan. Maar als er dan klanten binnen komen die willen worden geholpen komt van klussen helemaal niks meer en krijgt het verhaal een heel andere draai die tot heel veel hilarische momenten gaan lijden.

De klucht 'De erfenis van tante Bella' wordt weer 9 avonden opgevoerd in de theaterzaal van het Dorpshuis in Lieshout en wel op 21, 22, 25, 27, 28 en 29 maart en op 1, 3 en 4 april. Aanvang: 20.00 uur. De voorverkoop start op 2 maart bij Top1Toys van Berlo aan de Dorpstraat 47 in Lieshout. Kosten voor een kaartje zijn €6,50.

De Vriendenkring blijft er naar streven om een heerlijk avondje uit voor jong en oud op de planken te zetten voor een hele toegankelijke prijs. En ze hopen ook weer veel toeschouwers te mogen ontmoeten bij hun uitvoeringen. Facebook: Toneelvereniging De Vriendenkring of kijk op www.devriendenkringlieshout.nl.