Het bestuur van Centramanagement Laarbeek samen met de kernvertegenwoordigers en afgevaardigden van sport en cultuur, onderwijs en zorg
Het bestuur van Centramanagement Laarbeek samen met de kernvertegenwoordigers en afgevaardigden van sport en cultuur, onderwijs en zorg

Nieuwe structuur Centramanagement Laarbeek van start

Algemeen

Laarbeek – Per ingang van 1 januari 2020 werkt Centramanagement Laarbeek met 5 kernvertegenwoordigers en 3 vertegenwoordigers van sport en cultuur, onderwijs en zorg. Centramanagement Laarbeek hoopt met deze structuur kortere lijnen te realiseren en meer cross-overs te krijgen. De eerste positieve uitwerkingen hiervan zijn al een feit.

Jeroen de Louw (sport), Carla de Haan (zorg) en Dries Klösters (onderwijs en tevens voorzitter Centramanagement Laarbeek) vullen de groep van kernvertegenwoordigers aan. Dit zijn Arjan van Vugt namens het Piet van Thielplein, Nikki Barten namens het Heuvelplein, Tom van de Heuvel namens Aarle-Rixtel en Regine Wijnen namens Mariahout. Voor Lieshout is de organisatie nog op zoek naar een persoon, die deze rol op zich wil nemen. Dries legt uit: "We zijn op zoek naar iemand die zich voor de ondernemers en leefbaarheid van Lieshout in wil zetten, maar ook iemand die Laarbeek-breed kan denken en zo de schakel kan zijn binnen dit geheel. Wie zich hiervoor geroepen voelt, mag zich aanmelden bij ons. Dat kan via secretaris@centramanagementlaarbeek.nl."

Structuur
Centramanagement Laarbeek valt onder Ondernemersfonds Laarbeek. Aan dit fonds betalen alle eigenaren van een niet-woning in Laarbeek jaarlijks een verplichte ozb-bijdrage. Een gedeelte van dit bedrag komt ten gunste van Centramanagement Laarbeek. Dries: "Bij het ondernemersfonds kun je aanvragen indienen voor co-financiering van projecten. Alles wat binnen de kernen valt of onder sport en cultuur, onderwijs en zorg wordt binnen Centramanagement Laarbeek behandeld. De pot is verdeeld in een overkoepelend budget voor Laarbeek-brede projecten en in kernbudgetten. Per kern bekijkt het bestuur van de lokale ondernemersvereniging of de aanvraag gehonoreerd wordt. Dat is kortweg hoe we gaan werken."

Cross-overs
Waar voorheen met één centramanager voor alle 5 de kernen werd gewerkt, zitten nu 5 kernvertegenwoordigers frequent om tafel om aanvragen te bespreken en Laarbeek-brede projecten te initiëren. "Er is ineens heel veel contact tussen de kernen en dat is heel positief", legt Dries uit. "Nu wordt er gekeken of je projecten samen op kunt pakken en niet alleen voor je eigen kern. Zo lopen er al gesprekken om gezamenlijk en lokaal hanging baskets aan te schaffen. Ook zijn er initiatieven om Laarbeek-breed kerstverlichting aan te schaffen, een Laarbeekse cadeaubon en spaarsysteem te realiseren en een 'moonlightshopping'-event te houden. Allemaal zaken die nu aan tafel ontstaan. Dit was precies het idee van hoe deze nieuwe structuur tot uiting moest komen."

Kijk voor meer informatie over Centramanagement Laarbeek op www.centramanagementlaarbeek.nl.