Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: db313f
Foto:

Nieuw jaar met nieuwe activiteiten bij HoWeKo

Laarbeek – Ook bij Howeko is het nieuwe jaar voortvarend van start gegaan. Alle groepen zijn weer opgestart en de vele bezoekers zijn blij dat ze hun kennissen zien en kunnen bespreken wat er tijdens de feestdagen allemaal gebeurd is. Dat sociale contact en de gezelligheid is een van de belangrijke doelen van HoWeKo: het bevorderen van de sociale samenhang in de Laarbeekse samenleving en het voorkomen van eenzaamheid.

Eind vorig jaar kregen ze een houtdraaibank in bruikleen. Die machine is inmiddels door de vaste bezoekers in gebruik genomen en de eerste werkstukken zijn al afgerond. De gebruikers zijn enthousiast. Op de houtdraaibank kunnen diverse dingen gemaakt worden zoals schalen, vazen, stoelpoten en hamers voor houtbewerking. Maar ook met maken van een houten urn voor een overledene is mogelijk. Door het verwerken van verschillende houtsoorten ontstaan mooie en bijzondere effecten. De houtdraaibank vraagt wel om een bijzondere techniek die overigens goed aan te leren is.

Jan van Hoeck, in Laarbeek bekend om zijn vele gedraaide houten kunstwerken, waarmee hij vaak op braderieën en kunstmarkten te vinden was, is bereid om mensen die zich de techniek eigen willen maken te begeleiden. Als daar tussen de 4 tot 6 geïnteresseerden voor zijn kan er in onderling overleg een groepje gevormd worden om samen de eerste stappen op het pad van het houtdraaien te zetten. Er kunnen nog onderling afspraken gemaakt worden over de gewenste tijden. Heb je daarvoor interesse dan kun je dat kenbaar maken via info@howeko.nl. Je ontvangt daarna een uitnodiging.

Een nieuwe activiteit is ook het werken met glas in lood. Op woensdagmiddag is inmiddels een kleine groep gestart met dit ambacht. De eerste ervaringen zijn positief en de eerste werkstukken zijn al gemaakt. Heb je daar interesse in, dan kun je op de woensdagmiddag binnenlopen bij Howeko en kijken of het wat voor je is.

Ook als je interesse hebt voor een van de andere activiteiten kun je uiteraard altijd binnen lopen. De gastvrouwen van de kantine kunnen je informeren over alle activiteiten die plaatsvinden en een indruk geven van de gezellige sfeer bij HoWeKo. De koffie staat klaar van maandag tot en met donderdag. Je bent van harte welkom op Wethouder Heinsbergenplein 6 Beek en Donk. Kijk voor alle informatie ook op www.howeko.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>