Wieke de Wit kreeg tijdens de tweede editie de lachers op haar hand. Dit jaar staat ze opnieuw op het podium
Wieke de Wit kreeg tijdens de tweede editie de lachers op haar hand. Dit jaar staat ze opnieuw op het podium Foto: Mark Barten

Derde editie Kolderzitting in Ganzendonck

Algemeen Carnaval

Ganzendonck - Al bijna niet meer weg te denken en voor de derde maal in successie zal er wederom een Kolderzitting plaatsvinden in Ganzendonck. Voor die mensen die het de afgelopen jaren jammer genoeg gemist hebben... een Kolderzitting is een volkstheater waar prominente dorpsgenoten op ludieke wijze hun verhaal vertellen met dit jaar als thema 'Alles kumt goewd?'

Dit kolderieke theater speelt zich af op carnavalszondagochtend 23 februari in het tot een volledig omgetoverd Kolder-theatercafé 'In de Burcht' aan het pittoreske Heuvelplein. De deuren gaan open om 10.30 uur waar de gasten tot 11.00 uur 'opgewarmd' en verwelkomt worden door de schattige en altijd stralende Kolderrinnekes! Daarbij wordt Iedereen voorzien van een gratis carnavalsontbijt in de vorm van 'mik me ei'.

Op voorhand een tip vanuit het Kolderpresidium: zorg dat je op tijd aanwezig bent, want het Kolder-theatercafé heeft een beperkte maximale capaciteit. Vol is vol. Klokslag 11 minuten over 11 beklimt de eerste Kolderaar het spreekgestoelte om zijn ludieke kolder over het publiek uit te strooien. Tot circa 13.00 uur kolderen er maar liefst 6 prominente kolderaars er luchtig op los. Maar... wie zijn die kolderaars dan?!

Deze veelgehoorde vraag is de afgelopen weken al weer regelmatig gesteld aan leden van Het Kolderpresidium. Welnu... de Kolderorganisatie maakt bij deze, met gepaste trots, haar prominente Kolderaars 2020 bekend.

Op veler verzoek wederom Wieke de Wit, de artistieke voorvrouw van succesformatie Zingiz! Jawel, ook de 'Groenste van Laarbeek': Arian de Groot. De altijd stralende en energieke duizendpoot Bowen Straatman. Na jaren van 'vertwijfeling' nu echt op het podium: Walther van Kessel. Geheid geladen met schitterende humor: Wim van de Burgt. En nestor van Carnaval in Ganzendonck: Hans Vereijken.

Na afloop van deze Kolderzitting blijft het gezellig en wordt iedereen 'al borrelend' uitgenodigd om deel te nemen aan een vruchtbare kolderieke nabeschouwing.

Toegang is gratis op vertoon van uw gratis vrijkaart. Zorg dat u deze gratis vrijkaarten te pakken krijgt, dit mag u niet missen. Op veler verzoek zijn er dit jaar, in een beperkte oplage, ook gratis introducékaarten beschikbaar, zodat je niet alleen hoeft te komen! Net als afgelopen jaren ontvangen de seizoenkaarthouders een persoonlijke uitnodiging voor deze Kolderzitting met bijbehorende privileges.

Blijf Het Kolderpresidium volgen via de Facebookpagina: 'Kolderzitting Ganzendonck', waar verdere kolderinformatie verstrekt wordt. Tot op de Kolderzitting, zondag 23 februari in Kolder-theatercafé 'In de Burght'!