Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 6f8a80
Foto:
Kunst en Cultuur

Lezing Teresa van de Ven in het Oude Raadhuis

Beek en Donk - Teresa van de Ven is een gedreven mens. Zij werkt vanuit een persoonlijke fascinatie voor wat mensen drijft in deze wereld. Wat gebeurt er om ons heen en hoe beïnvloedt dit onze levens? Wat zijn onze drijfveren en motieven, en welke keuzes maken wij? Zij heeft een voortdurende behoefte om het leven en de wereld om ons heen te doorgronden. Hoe overleven wij met onze binnenwereld in de buitenwereld? Zij wil hierbij vragen stellen, zonder pasklare antwoorden te krijgen.

Tijdens de lezing 'De kunst van het goede leven' neemt Teresa je mee op een filosofische zoektocht. Als leidraad hierbij gebruikt zij een van de grootste meesterwerken uit de wereldliteratuur: 'La Divina Commedia van Dante Alighieri'. De goddelijke komedie verhaalt over een zoektocht naar het worden die je bent, het vinden van je eigenheid, vanuit een vrije wil maar voortdurend in het bewustzijn van de eigen verantwoordelijkheid. Centraal in dit werk staat het doorlopen van alle stadia van onbewust naar bewust zijn, naar het verhelderende inzicht dat kan leiden tot het vormen van een eigen moreel kompas (de zg. 'magister interior').

Het oudste devies uit de filosofie luidt: 'Ken u zelf'. Lezen in en werken met 'La Divina Commedia' onderstreept de onmisbaarheid van de 'Grote Verhalen' uit onze geschiedenis voor een wezenlijk begrip van onze identiteit én de wereld om ons heen. Ook Dante strijdt niet alleen voor een sociale en morele 'genezing' van zichzelf, maar tegelijk van de wereld waarin hij leeft. Een thema dat naadloos aansluit bij deze tijd.

Dinsdagavond 4 februari van 19.30 tot 21.00 uur in 't Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, Beek en Donk. Aanmelden is mogelijk via link op website www.oudraadhuis.nl of tel. 0492-462387.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>