Knappe teamprestatie van koploper Flamingo's

Mariahout - Flamingo's Senioren 1 speelde zondag 19 januari tegen SCMH. De dames uit Mariahout begonnen niet helemaal scherp aan de wedstrijd en leden daardoor onnodig vaak balverlies.

Gelukkig kwam de openingstreffer wel van de kant van Flamingo's. Emma Leenders scoorde na 3 minuten een omdraaibal. Snel daarna kreeg SCMH een strafworp en een afstandsschot, waardoor SCMH op voorsprong kwam. Na 10 minuten kwam Flamingo's beter in de wedstrijd. Aanvallend was Senioren 1 zeer sterk in de rebound, waardoor SCMH weinig kansen kreeg om lange aanvallen op te zetten. De hele eerste helft ging de strijd gelijk op, al leek SCMH wat lekkerder in de wedstrijd te zitten. Ruststand was 4-4 na een heel spannende eerste helft.

Na rust werd een doelpunt aan Mariahoutse zijde afgekeurd en scoorde SCMH direct en na 6 minuten nog eens. Er ontstond een gat van 2 doelpunten. Het was belangrijk voor Flamingo's om aan te haken bij hun tegenstander. De verdediging gaf veel druk en daardoor kreeg SCMH het korfballend moeilijker. Ada Kornuijt scoorde daarna twee keer van afstand, waardoor de stand weer gelijk kwam te staan. Zo ging de gehele tweede helft gelijk op, waarbij het 3 minuten voor tijd 8-8 was. De laatste paar minuten van de wedstrijd waren dus zeer spannend. Het was Vera Leenders die uiteindelijk de beslissende treffer maakte en de winst binnen sleepte voor Flamingo's.

Coach Kim Janssen-Vervoort was zeer te spreken over het spel van haar dames en kijkt uit naar de tweede helft van de binnencompetitie. Volgende week speelt Flamingo's om 14.15 uur hun wedstrijd tegen Flash in De Klumper in Mariahout.