Afbeelding
Foto: Marcel vd Kerkhof BD

2e editie Special StarZ Festival bij Outdoor Laarbeek

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Na een succesvolle eerste editie van het Special StarZ Festival, hebben organisatoren Gusta van de Ven, Marjolein Kluijtmans en Wendy Swinkels de smaak te pakken. Dit jaar besloten ze het groter aan te pakken. "Niet meer alleen voor mensen binnen ORO, maar voor alle mensen met een beperking die graag naar een festival gaan."

Op zaterdag 25 april zal het Special StarZ Festival plaatsvinden van 15.00 tot 20.00 uur op het terrein van Outdoor Laarbeek, waar een dag later Villa Ananas gehouden wordt. Een dancefestival, maar wel met wat aanpassingen. "Zo zorgen wij voor rolstoeltoegankelijke toiletten, een lagere muziek volume en minder flitsende lichten. Vooral mensen met bijvoorbeeld epilepsie kunnen van de lichten last van hebben, vertelt Marjolein. Het festival is toegankelijk voor 18 jaar en ouder, er zal gewoon alcohol geschonken worden én zal er gefouilleerd worden bij de ingang! Dit alles in samenwerking met sponsoren!

Festival op maat
De eerste editie van het festival op de locatie de Nieuwe Werf was een groot succes. "Eigenlijk waren alle cliënten vorig jaar erg enthousiast over een festival met DJ", vertelt Wendy. Toch is een 'normaal' festival niet voor iedereen geschikt. Vaak zijn ze niet goed begaanbaar voor bijvoorbeeld mensen met een rolstoel, zijn er te veel prikkels, te groot en te druk, de muziek staat te hard. Zo kwamen de drie dames met een oplossing. Een festival op maat voor mensen met een beperking. "Dat kunnen mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn, maar bijvoorbeeld ook iemand met autisme of slechtziend, enz." Het festival is vanaf nu voor mensen met een beperking uit heel Nederland. Zo blijft het festival toegankelijk voor iedereen!

Kaartverkoop
In februari zal de kaartverkoop op de website van Special StarZ starten en zullen €17,50 gaan kosten. Op het festival kan eten en drinken gekocht worden met speciale Special StarZ munten. En de line-up bestaat uit verschillende dance dj's, waaronder Mily Way en Straat Theather. "We hopen op een grote opkomst van zo'n 400 mensen voor deze editie!" Ook zoekt de organisatie nog steeds sponsoren om het festival tot een groot succes te maken!

Voor meer informatie en kaartverkoop kun je terecht op www.specialstarz.nl.

!