Logo mooilaarbeek.nl
Luuk 48 en zijn adjudant: vol is vol!   | Fotonummer: 1ca429
Luuk 48 en zijn adjudant: vol is vol!
Carnaval

Stormloop op kaartjes voor Royale de Luuks

Ganzendonck - Het is gedaan met de rust in Ganzendonck. Het anders zo vreedzame dorpje op de rand van het mondaine Eindhoven en het volkse Helmond krijgt een rumoerige carnaval voor haar kiezen.

Juist in decennium waarin Brabantse carnavalstradities moeite hebben in hun voortbestaan, lanceert dit dorp een nieuw spektakelstuk. Een Royale de Luuks evenement met theatrale producties die normaliter alleen maar op populaire festivals te beleven zijn. Om problemen te voorkomen met een mogelijk te verwachten invasie van feestneuzen uit het stedelijk gebied heeft de carnavalsvereniging besloten vooralsnog alleen kaarten via de lokale café's te verkopen.

De woordvoerder van Prins Luuk 48 is op zijn hoede. Afgelopen jaar heeft Beweging Op d'n Tocht het onzalige plan gehad om de Workshop Sensuele Polonaise te lanceren. Facebook ontplofte en de nationale media sprong er bovenop om het licht-erotisch feestje te hypen. Facebook gaf vervolgens een rode kaart door de vele schunnige reacties en afbeeldingen met een volledige verwijdering van het account van De Beweging als gevolg.

"De vele tienduizenden die zich voor het evenement hadden aangemeld hebben we uiteindelijk op deze, ietwat rigoreuze wijze uit Beek en Donk geweerd." Volgens de woordvoerder heeft Ganzendonck hiervan geleerd: "Geen nationale media meer maar een eigen lokaal Luuk de 48ste Journaal op Youtube waarmee we het heft weer volledig in eigen hand hebben".

Inmiddels is er binnen een week al bijna de helft van de beschikbare kaarten verkocht. Iedereen die een kaartje gekocht heeft voor Royale de Luuks ontvangt bovendien bij binnenkomst 2 consumptiemunten van de Teugelders! Op is op en vol is vol, dus is het advies om snel een kaartje te bemachtigen. Dan kun jij later ook zeggen: Ik was er bij!

De Royale de Luuks, waar alles mag. Entree € 7,50. Voorverkoop vindt plaats in deelnemende café's: Café Thuis, Café van de Burgt, Café De Tapperij en het Javaans eetcafé.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>