Logo mooilaarbeek.nl

Voorinschrijving jubileumboek Wit-Gele Kruis Lieshout – Mariahout

Lieshout/Mariahout - Het Wit-Gele Kruis Lieshout – Mariahout bestaat op 10 april 2020 precies 100 jaar. Alle reden voor een feest natuurlijk. Leden kunnen zaterdag 25 april alvast in hun agenda noteren.

Het Wit-Gele Kruis wil u graag informeren over hun plan om in verband met het 100-jarig jubileum een jubileumboek uit te brengen. Oud-bestuurslid Henk Verbakel is al enkele jaren geleden aan de slag gegaan op zoek naar relevante informatie en hij heeft een flink aantal personen geïnterviewd, die nauw bij het Wit-Gele Kruis betrokken waren of nog zijn. Bovendien heeft hij samen met bestuurslid Ad de Beer alle notulen van 100 jaar helemaal herlezen. Maar daar bleef het niet bij. Henk ging op onderzoek uit in regionale en provinciale archieven om de feiten en aangetroffen verhalen in een juist historisch perspectief te plaatsen. Dit alles resulteerde in een schat aan informatie als basis voor het uiteindelijke boek.

Op verzoek van het bestuur is Paul van de Wiel in 2017 gestart met het ordenen van de grote hoeveelheid aan informatie en met het schrijven van het jubileumboek. Op dit moment ligt het boek bij de drukker. Tot zijn grote genoegen heeft het bestuur nu al kunnen vaststellen, dat het jubileumboek een uniek document is geworden, dat in een behoefte voorziet.

Het boek telt ruim 150 pagina's en is verlevendigd met talrijke afbeeldingen en foto's, zowel in zwart-wit als kleur. De schrijver begint zijn verhaal met de geschiedenis van de zorg in het verre verleden, met speciale aandacht voor de situatie in het oude Lieshout. Daarna leidt hij de lezer vanaf de beginjaren van het Wit-Gele Kruis Lieshout – Mariahout langs de oorlogsjaren, de wederopbouw en daarna tot aan de wijze waarop de kruisvereniging in de overlevings-modus is gegaan, terwijl collega-verenigingen elders in Nederland voorgoed stopten.

Huisartsen, de wijkzusters, de bodes, ze komen allemaal voorbij, met foto en met hun verhaal. Natuurlijk is er in het boek ook veel aandacht voor de dorpsfeesten bij het 50-jarig bestaan in 1970 en de opening van de wijkgebouwen.

Kortom, het boek is een naslagwerk geworden over een belangrijk stuk geschiedenis van Lieshout en Mariahout. Alle leden van het Wit-Gele Kruis konden het boek al in de voorverkoop met een flinke korting (€7,95) bestellen. Kans gemist, bestellen kan nog steeds. De voorinschrijving is nu ook opengesteld voor niet-leden van het Wit Gele Kruis. Zij kunnen het boek nu bestellen voor de speciale voorverkoopprijs van €10,95.

Leden en niet-leden met belangstelling voor dit prachtige naslagwerk kunnen het boek vóór 10 februari 2020 bestellen door een mailtje te sturen naar wit-gelekruis@hotmail.com met vermelding van hun naam, adres en telefoonnummer. Betaling volgt na levering van het boek. Bestellen kan ook telefonisch op 06-51792752.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>