Logo mooilaarbeek.nl
Afhalen van de pastores voor de H. mis   | Fotonummer: c34353
Afhalen van de pastores voor de H. mis

Beekse schut viert patroonsdag

Beek en Donk - Het Sint Antonius gilde vierde woensdag 15 januari zijn jaarlijkse patroonsdag. Voorafgaand aan de viering van de patroonsdag werd op zondag 12 januari traditiegetrouw de H. mis in de Michaëlkerk bijgewoond voor de overleden leden van het gilde.

De mis werd geleid door gildeheer Geoffrey de Jong en ere-gildeheer Jan Engels. Op het einde van de mis werd de eed van trouw afgelegd aan het kerkelijk gezag. Hiervoor zwaaide de keizer Huub van den Bergh driemaal met het 'skôn vaen' over de hoofden van beide pastores. Daarna werd er nog gezellig nagepraat met de kerkgangers in café Thuis.

De patroonsdag zelf werd op woensdag 15 januari gevierd. Dit begon met een koffietafel op onze schietaccommodatie 't Wipke. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan woonzorgvoorziening De Regt met een korte viering door de gildepastores Geoffrey de Jong en Jan Engels. Dit bezoek werd afgesloten met een vendelgroet aan alle bewoners en aanwezigen.

Vanuit De Regt ging het gilde door de winderige straten van Beek en Donk naar het gemeentehuis, waar ze door wethouder Monika Slaets hartelijk welkom werden geheten. Na de vendelgroet voor de wethouder, keizer en het koningspaar Toine en Jolanda Steegs, werd het gilde getrakteerd op een borrel. Afsluitend van het bezoek nam de wethouder de eed van trouw aan het wereldlijk gezag in ontvangst.

Terug op schietaccommodatie 't Wipke werd de lunch genuttigd, waarna ze met de Polder Express naar de Vresselse Hut in Sint-Oedenrode vertrokken voor een gezellige middag kegelen.

Tegen het einde van de middag bracht de Polder Express het gilde met aanhang door wind en regen weer terug naar Beek en Donk. Daar schoof men in De Tapperij aan voor een goed verzorgd diner.

De dag werd afgesloten bij café Thuis met een gezellig avondprogramma met veel zang en muziek. Het was een lange en mooie dag.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>