Afbeelding

Maria Lichtmisviering met communicantjes

Algemeen Kerkberichten

Mariahout – Het feest van Maria Lichtmis wordt in de katholieke kerk van oudsher op 2 februari gevierd. Het is 40 dagen na Kerstmis. De dagen beginnen te lengen, het licht zet door. Maria Lichtmis, een lichtfeest, een schakeldag tussen Kerstmis en Pasen.

Reeds tegen het einde van de 4e eeuw werd te Jerusalem met lichtprocessies herdacht dat Jozef en Maria, 40 dagen na de geboorte van hun kind, naar de tempel gingen om Jezus aan God op te dragen. Lichtprocessies kwamen door de eeuwen heen vaker voor. Mensen hebben daarmee altijd iets willen aangeven.

In deze viering sluiten wij ons aan bij die lichtdragers, in het spoor van Maria, Jozef en de oude Simeon, die een hoofdrol speelt in het evangelie van die dag. Simeon begroet de kleine Jezus als 'Licht tot openbaring aan de volken.' Ook wij willen in dát licht geloven.

In de eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Mariahout, willen ze samen met de communicantjes van de parochie dit feest gaan vieren. De H. Mis is op 1 februari en begint om 17.30 uur. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd.