Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 293823
Foto: Nick Leenders
Onderwijs

Voorleesontbijt op 't Otterke

Beek en Donk – Op Daltonbasisschool 't Otterke werd op woensdag 22 januari een voorleesontbijt gehouden. Het voorleesontbijt is een nationale schoolactiviteit en het is tevens de opening van de voorleesdagen. Door middel van het voorleesontbijt proberen ze boeken en lezen te promoten bij basisschoolkinderen.

De kinderen van 't Otterke maakten ook ontbijt voor elkaar klaar. Na het trekken van een kaartje, wisten ze voor wie ze ontbijt mochten maken en wat diegene niet mag hebben of niet lust. Een gezellige bedoeling getuige de vele ontbijtjes die heen en weer gingen. Na het ontbijt werden ze verdeeld in groepjes. Ieder groepje had een eigen 'voorlezer'. Die voorlezers bestonden voor het grootste deel uit ouders en grootouders. Zij hadden zelf een boek voorbereid op niveau van het groepje kinderen dat ze mochten voorlezen.

Het doel van het voorlezen is om kinderen te stimuleren om zelf te gaan lezen. Ook helpt het voorlezen de kinderen die het moeilijk vinden om te lezen. De kinderen vonden het ook leuk om voorgelezen te worden en om ontbijt voor elkaar te maken. De school was uiteraard blij met zoveel ouders die mee wilden helpen aan het voorleesontbijt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>