Ilse Dekkers staat op een keurige (gedeelde) tweede plaats
Ilse Dekkers staat op een keurige (gedeelde) tweede plaats

Jeugd BCL werkt interne competitie weer bij

Sportnieuws Sport

Lieshout - De interne (ladder)competitie bij de jeugd van Badminton Club Lieshout heeft weer een nieuwe ronde afgewerkt. Na de speelronde van januari 2020 staat Jop van den Baar, alleen, bovenaan. Nils van Velthooven en Ilse Dekkers volgen op 5 punten op de tweede plaats. Ties Kester staat voorlopig derde. De huidige ranglijst wordt afgesloten door Siebe Klomp. De winnaar van deze competitie mag aan het einde van het seizoen de 'Leo Bosch Trofee' in ontvangst nemen.

Interne competitie
Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op de laatste trainingsavond van de maand aan deze laddercompetitie gewerkt. Tijdens zo'n speelronde op die trainingsavond worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Een singlepartij wordt bepaald aan de hand van de speler die bovenaan staat. Deze speler speelt tegen de persoon die direct onder hem staat. Is iemand afwezig, dan wordt de persoon daaronder uitgedaagd. Een dubbelpartij wordt in deze laddercompetitie samengesteld door de speler die op nr. 1 staat. Hij/Zij gaat samen spelen met de speler op de laatste plaats in een dubbelpartij tegen de nr. 2 en de speler die op de een-na-laatste plaats staat. Op die wijze leert de jeugd om goed met elkaar samen te spelen én zijn de partijen die er uit komen redelijk evenwichtig. Als er in de dubbelronde spelers overblijven dan wordt er indien mogelijk met hen een singlepartij gevormd. Is dit niet mogelijk, dan krijgt de overgebleven speler een "bye".

Tussenstand laddercompetitie om de 'Leo Bosch trofee' (na speelronde januari 2020): Jop van den Baar 131 punten, Ilse Dekkers en Nils van Velthooven 126 punten, Ties Kester 121 punten, Sem van den Baar, Robin van Kessel, Angela Constant en Froukje van de Elzen 116 punten, Joyce Constant 114 punten, Jools van den Acker 112 punten, Thijs Sinten, Hilke Klomp, Jordi Pool en Floris Spoorendonk 111 punten, Ruben Pool 109 punten, Imke Steegs 106 punten en Siebe Klomp 104 punten.