Afbeelding
Foto: Nicole de Leest

Boerenbruidspaar Raopersgat verloofd

Algemeen Carnaval

Raopersgat - José Schepens en Maarten de Groot, het boerenpaar van Raopersgat, hebben zich op donderdagavond 23 januari in de Hofkamer van verzorgingshuis Franciscushof in Lieshout verloofd. Voordat dit kon gebeuren ondergingen zij onder het toeziend oog van alle aanwezigen een aantal leuke en soms hilarische beproevingen die beoordeeld werden door een vakkundige jury. Het boerenpaar werd deze avond bijgestaan door hun getuigen Rianda en Joep Huybregts.

Het boerenpaar bleek over voldoende kennis en vaardigheden te beschikken en elkaar goed genoeg te kennen. De Commissie Boerenbruiloft Raopersgat heeft dan ook voldoende vertrouwen om de voorbereidingen op hun boerenbruiloft voort te zetten. 'Jacob van Boks en Bojem' Ambtenaar van de Boerenstand in Raopersgat kon José en Maarten daarom de belofte laten doen dat ze elkaar op de trouwdag het 'ja-woord' zouden geven.

De avond werd muzikaal opgeluisterd door 'De Bruurs' uit Lieshout. Ook het boerenbruidspaar van 2018, Cecile Jongerius en Geert Brouwers, zorgden met het lied 'Ons lieve vrouwke' voor een mooi muzikaal intermezzo. Speciale gasten deze avond waren Prins Carnaval Frank d'n Urste, Prinses Natalie, adjudant Pascal en Hofdame Anne-Marie.

Op donderdag 20 februari gaan José en Maarten in besloten kring in ondertrouw. Hun boerenbruiloft is op maandag 24 februari daaropvolgend in de grote zaal van het Raopershuis aan de Grotenhof 2. De huwelijksceremonie is openbaar en dus voor iedereen gratis toegankelijk. Het begint om 13.00 uur. Voorafgaand aan de bruiloft is daar vanaf 12.00 tot ca. 13.00 uur petazzie verkrijgbaar. Deze heerlijke boerenstampot met worst kost €3,00 per portie.

Draagt u de boerenbruiloft een warm hart toe, wordt dan voor €11,11 'Vriend van de CBR' (Commissie Boerenbruiloft Raopersgat). Mede met deze financiële steun kan dit evenement met carnaval blijven voortbestaan en kunt u tijdens de boerenbruiloft gebruik maken van 2 gratis dinerchecks (petazziekaarten). Als u zich op e-mailadres cbrlieshout@gmail.com aanmeldt, ontvangt u hierover nadere informatie.