Flamingo's stevig aan kop

Mariahout - Flamingo's senioren 1 speelde op zondag 26 januari tegen Flash. Dit keer in D'n Ekker in Beek en Donk. Door omstandigheden begon Flamingo's in een gewijzigde opstelling. A-speelster Simone Senders maakte daardoor haar debuut bij senioren 1 en speelde een goede wedstrijd.

Flamingo's verdedigde de gehele wedstrijd zeer sterk en werkte hard. Wel was Flamingo's slordig in de passing. Er werden veel kansen gecreëerd, maar weinig benut. Na 6 minuten scoorde Elja Maas van afstand. Direct daarna scoort Ada een uitwijkbal. Ook Emma Leenders wist de korf te raken, waardoor Flamingo's na 15 minuten een 3-0 voorsprong had genomen. Flash kwam moeilijk tot korfballen en schoot vooral zonder rebound. Door sterk verdedigend werk van Flamingo's hadden ze het moeilijk. Aanvallend speelde Flamingo's wat slordig en verloor daardoor geregeld de bal. Flash wist ook een paar keer de korf te raken. Ruststand was 6-2 in het voordeel van Flamingo's.

Na rust kwam Flash gemotiveerd en scherp uit de kleedkamer. Ze creëerden meer gevaar en Flamingo's had zichtbaar moeite met het scherpe spel. Senioren 1 bleef zoeken naar kansen, maar vond het lastig om elkaar te vinden. Er werd door Flamingo's nog een aantal keer gescoord en ook Flash scoorde nog 2 keer. Toch wist Flash niet meer dichterbij te komen en speelde Flamingo's rustig de wedstrijd uit. Aan het einde van de wedstrijd werd nog een aantal keer gewisseld. Onder andere Ada werd gewisseld. Het was voorlopig haar laatste wedstrijd en daarom kreeg ze een publiekswissel. De wedstrijd werd hierna uitgespeeld en Flamingo's won overtuigend met 9-4.

Zondag 2 februari speelt Flamingo's om 9.45 uur tegen Midako in de sporthal in Geldrop.