Afbeelding
Foto: Jan Jansen

Betonnen heikneuter; 'Ja, hij leeft nog!'

Algemeen Carnaval

Heidurp – Oud-prins Tom nam afgelopen zaterdag met tranen in zijn ogen afscheid van de prachtige betonnen kneuter die een jaar lang in zijn bezit was. Vol vertrouwen droeg hij het gewichtige symbool over aan zijn opvolger Prins Erik Rooijmans.

Proosten op het Oranjeplein
Terwijl Tom van den Bogaard met gevolg staat te genieten van een borreltje, komt de betonnen kneuter al de hoek omgereden. Ceremoniemeester Johan Aarts geeft de oude prins nog even de gelegenheid om afscheid te nemen van zijn boezemvriend. Drie maanden lang stond hij bij zijn ouders in de tuin. Twee keer was hij verdwenen, maar steeds kwam hij weer keurig terug. Nu de oud-prins zijn eigen nestje aan het Oranjeplein heeft, merkt hij op dat hij z'n betonnen maat gaat missen. "De kneuter verhuist dit jaar eigenlijk maar 160 meter", mijmert Tom. "Spijtig dat we na de carnaval pas verhuisd zijn. Hij zou in onze stenen voortuin schitterend hebben gestaan." Veel tijd om te treuren is er niet. Het kneutervervoer vertrekt met knipperende lichten door een heiig Mariahout.

Warm welkom
Over de Mariastraat klinken enthousiaste stemmen van de kinderen van de nieuwe hoogheden. "Hij komt eraan!" Voorzichtig wordt het grote gevaarte bij prins Erik op de oprit gemanoeuvreerd. Om er zeker van te zijn dat het betonnen symbool dit jaar niet 'de benen neemt', krijgt prins Erik nog de tip om bewegingssensoren te plaatsen. Sensoren met hardcore erop zodat bij een poging tot stelen heel Mariahout rechtop in bed zit. Prins Erik heeft vijf waakhonden ingeschakeld en gaat ervan uit dat het allemaal wel goed komt. Voordat 'de kneuter' definitief komt te staan moet de prins van het Heidurp een contract ondertekenen. Hij en zijn gevolg zijn verantwoordelijk voor dit kostbare symbool.

Zingen met een handicap
Aangezien de Grottendorfer blaaskapel een optreden heeft in het concertgebouw in Amsterdam moet Prins Erik met een geluidsband meezingen. Hij slaagt er wonderwel goed in, al merkt de ceremoniemeester wel een spiekbriefje op. Daarna nodigt de prins iedereen bij hem thuis uit. Dit niet voordat de hoogheden met de 'betonnen kneuter' op de foto gaan. Hopelijk is dit niet de laatste keer dat ze deze gewichtige vriend zien. De prins leek zeker te zijn van zijn zaak, maar waarschijnlijk moeten de heikneuters en heikneuterinnekes komende tijd weer goed opletten. Een 'betonnen kneuter' gaat namelijk graag op stap.

Afbeelding
Afbeelding