Slechte seizoenshervatting voor vv Mariahout

Mariahout - Na een aantal competitievrije weken kwamen Mariahout en Mifano, beide middenmoters met 17 punten uit 12 wedstrijden, weer in actie om een vervolg te geven aan hun eerste seizoenshelft. Waar beide teams voor aanvang gelijk stonden qua punten, was de wedstrijd in Mierlo alles behalve gelijkwaardig.

Mifano kwam fel uit de startblokken en dat resulteerde in de 5e minuut al meteen in een doelpunt voor de thuisploeg. De bal kwam voor de voeten van Maurice van Hoof en die schoot de bal knap in de rechterhoek. Mariahout kwam naarmate de eerste helft vorderde iets beter in het spel, maar had zichtbaar moeite om het tempo van Mifano bij te benen. Grote kansen bleven dan ook uit. Met 30 minuten op de klok breidde Mifano de score uit naar 2-0. Een pass uit de Mierlose defensie kwam via Jorg Leenen terecht bij wederom Maurice van Hoof, die koelbloedig de bal achter Mariahout-doelman Tom Hagelaars het doel inwerkte. Mariahout kreeg in het restant van de eerste helft nog wel wat kleine kansjes, zo wist onder andere Tim Barten niet te scoren uit een kans waarbij hij vrij voor de keeper kwam te staan, echter zijn schot was te slap om de keeper van Mifano te verschalken.

In de tweede helft bleef het tempo hoog. In minuut 52 viel de op dat moment verdiende aansluitingstreffer. Huib van Zutphen vond Tim Barten die op zijn beurt de bal over de Mifano-defensie in de loop van David van Rossum gaf: 2-1. Lang kon Mariahout niet genieten van deze aansluitingstreffer. Amper twee minuten later had Mifano de marge alweer teruggebracht naar twee. Tom bracht in eerste instantie nog redding op een vrije trap, maar was in de rebound kansloos op de inzet van Michiel Janssen. Vanaf dat moment leek er iets te knakken bij Mariahout en kwamen zij niet meer onder de druk van Mifano uit. In de 60e minuut werd een afgeslagen corner door Niels Vanhauten binnengetrapt: 4-1. Trainer Wilko Verhoeven wisselde vervolgens Tom van den Bogaard voor Tim Aarts. Zo'n tien minuten voor tijd tekende Maurice van Hoof met zijn derde van de wedstrijd voor de 5-1. Trainer Verhoeven bracht in de laatste tien minuten de A-spelers Luciano Deben en Niels Vissers in het veld voor Stijn van den Bogaard en Danny van de Laar, maar verder dan een vrije trap op de kruising kwamen de Marianen niet meer. Drie minuten voor tijd bepaalde Bas van Sinten met een rake kopbal de eindstand op 6-1.

Komende zondag staat de eerste thuiswedstrijd van 2020 op het programma. Vv Mariahout neemt het om 14.00 uur op tegen RKGSV uit Gerwen.